Jämför och spara på hotell i Bryssel

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Bryssel

Använd vår karta för att hitta hotell nära Bryssel eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Bryssel. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Bryssel - jämför billiga hotell i Bryssel

Bryssel, Belgiens huvudstad och en av Europas vackraste städer. Bryssel, som även är Tintins skapare Hergés hemstad lockar med mycket mer än de uppenbara höjdpunkterna: belgisk öl, belgiska våfflor och naturligtvis belgisk choklad. Utöver detta är Bryssel dessutom EU:s huvudsäte, vilket präglar både atmosfär och puls och lockar många besökare med specialintresse. Staden är perfekt för en weekend men lever även upp till längre vistelse genom bra utbud av restauranger, shopping och sevärdheter. Mest fotograferad är förmodligen statyn Manneken Piss, den kissande pojken. En annan välbesökt magnet i Bryssel är Atomium som föreställer en järnkristall uppförstorad 165 miljarder gånger, och som rymmer trappor och restauranger. Torget, Grand Place, finns med på UNESCO:s världsarvslista och som av Skyscanner listas som ett av världens vackraste. Missa inte parkens sommarkonserter samt ett magiskt klockspel att lyssna på vid jämna klockslag. Språk? Tja, i Bryssel talas det till övervägande del franska, men även flamländska. Men engelska kommer du ganska långt på också!

Var ska man bo i Bryssel?

Centrum

Kärnområdet i stadens äldsta kvarter heter Bas de la ville och är ett utmärkt område för dig som vill bo centralt och vill ha ett stort hotellutbud att välja bland. Här ligger bland annat Grand-Place, stadens opera- och baletthus och Bryssels livligaste shoppinggata, bilfria Rue Neuve med gångavstånd till tågstationen Gare du Nord och det kända torget place Rogier. Här finns hotell i alla prisklasser som uppfyller dina krav på service.

Öster om centrum

Kvarteren kring Haut de la Ville har mycket att erbjuda och är ett bra ställe att bo på om du vill ha nära till allt. Välj bland bra och prisvärda hotell mitt bland mysiga kaféer och allt från kvarterskrogar. Området ligger öster om centrum och i närheten av den stora gatan Boulevard de Waterloo.

Nära EU:s högkvarter

Det går inte att prata om Bryssel utan att i samma andetag nämna EU. Varför inte bo i Europa-distriktet och känna av den europeiska pulsen? Här finns boende på ett stort urval hotell med närhet till Europaparlamentet, Ministerrådet och EU-kommissionen. Kaféerna och restaurangerna myllrar av tjänstemän, journalister och lobbyister och är en spännande plats att bo på under din vistelse.

Att göra i Bryssel

Bara ett par flygtimmar bort ligger Belgien och Bryssel, EU-huvudstaden med sin medeltida stadskärna. I centrala Bryssel finns en äldre del som tidigare inringades av en stadsmur. Här hittar du mysiga gränder och vacker arkitektur och är perfekt att upptäcka till fots. Missa inte Skyscanners topp-tio-lista på saker att göra i Bryssel. Att äta sig igenom Bryssel är ingen dum idé. Här njuter du av de lite tjockare belgiska våfflorna: plain utan fyllning eller med valfri topping. Bra våffelställen finns överallt. Missa inte heller stadens specialitet Moules Frites: musslor med pommes frites som doppas i majonnäs. Belgiska pommes frites är en god höjdpunkt; de friteras två gånger vilket gör dem krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Öl är en annan av Belgiens specialiteter med minst 300 inhemska ölsorter! Kanske ett besök på ett ölbryggeri i Bryssel? Fika är också ett måste, varför inte på torget Place Flagey som omgärdas av musik och skön atmosfär. Passa på och ät i otroliga sevärdheten Atomium, som byggdes till världsutställningen i Bryssel 1958. En enorm järnkristall där du kan promenera runt och där det även finns restauranger. För många är ett besök på Tintinmuséet ett måste. Hergé Museum erbjuder spännande utställningar om Tintins skapare Hergé. En annan attraktion är givetvis konst. I Bryssel finns mästare som Bruegel, Cranach och Rubens med flera representerade på museerna. Belgien är inte särskilt stort och med Bryssels centrala läge är det en perfekt utgångspunkt för sceniska utflykter med hyrbil. Till kusten är det bara sex mil och här ligger Belgiens Venedig: Brygge, en charmig stad med medeltida byggnader och kanaler. Tre mil norr om Bryssel hittar du inspirerande Antwerpen och drygt en mil söder om Bryssel ligger Waterloo, känt för slaget där Napoleon till sist besegrades och givetvis ABBA:s stora hitlåt.

Flyg till Bryssel

Hitta flyg till Bryssel.

Informationen på sidan är från december 2017.