Karta

Flyg till Belgien

Belgien är ett litet land känt för sin internationella atmosfär och inte minst sin goda choklad, ost och öl. Landet har på senare år lockat allt fler turister och i synnerhet unga som besöker Bryssel, Wallonia och Namur för att ta del av det spännande nattlivet, gourmetrestaurangerna och inte minst shoppingen. Belgien är en av Europas viktigaste modedestinationer och har flera stora designnamn på sin lista. Staden Antwerpen räknas till en av Europas modehuvudstäder, här är utbudet chict och originellt. I Antwerpen hittar man även otroliga 1500 stycken diamanthandlare. Belgien är också en perfekt destination för den som tycker om gamla slott och trädgårdar. Faktum är att det finns fler slott per capita i Belgien än någon annanstans i världen.

 

 

Visum

Visum krävs ej för resenärer med EU-pass. Tänk dock på att passet måste vara giltigt under hela vistelsen.

 

Säsong

Vädret i Belgien påminner om det svenska. Somrarna kan dock vara något varmare och vintrarna kallare än i Sverige. Våren och tidiga hösten är de populäraste tidpunkterna för ett besök i Belgien.

 

Ta sig runt

Landet har ett väl utbyggt och modernt kollektivtrafiksystem med både bussar, tunnelbana och spårvagn. Det finns gott om taxibilar i Belgien, priserna är dock lite högre än i Sverige. Hyrbil är ett bra alternativ för att ta sig runt men tänk på att trafiken i Belgien är tät och körsättet betydligt hetsigare än vad vi är vana vid här hemma.

 

Öppettider

De flesta affärer håller öppet måndag till lördag mellan 09.00 till 18.00. Vissa butiker håller stängt på söndagar eller måndagar.

 

Dricks

Dricksen är inkluderad i notan på restauranger och i taxi, det är dock vanligt att avrunda uppåt eller lägga på några procent om servicen varit bra.

 

Information och nödfall

 

Allmänt nödnummer: 112

 

 

 

Sevärdheter (topp 5):

1.      Atomium

Bryssels främsta landmärke är detta konstverk som gjordes inför Världsutställningen i Bryssel 1958.

2.      Grand Place-Grote Markt

Detta anses vara ett av världens allra vackraste torg. Grand Place-Grote Markt ligger i Bryssel.

3.      Manneken Pis

Statyn föreställandes en kissande liten pojke har sedan 1600-talet varit en av Belgiens främsta sevärdheter.

4.      Belfry of Bruges

Ett medeltida torn i stadens Bruges historiska centrum, tillika ett av stadens mest kända symboler.

5.      St Bavo's Cathedral

Katedralen i staden Ghent har en historia som sträcker sig till 900-talet. Denna imponerande byggnad inhyser en stor mängd konstverk i form av bland annat skulpturer i trä.

 

 

Snabb fakta

 

Invånare

Cirka 11,2 miljoner

 

Valuta

EUR

 

Landsnummer

32

 

Religion

Majoritet romerska katoliker

 

Tidsskillnad

Ingen

 

Officiellt språk

Franska, nederländska, tyska

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.