Karta

Flyg till Malta

Avslappnad och elegant; Malta är den soliga Medelhavsön som är en given favorit både bland snorklare och barnfamiljer. Här njuter man av vacker arkitektur, klart vatten och fantastiska vyer. I huvudstaden Valletta finns en hamn som räknas till en av världens vackraste. Här hittar du även ett flertal historiskt viktiga byggnader, däribland katedralen San Giovanni. Den Blå grottan är ett annat måste bland Maltas sevärdheter, detta grottsystem på sydvästra Malta är känt för sina fantastiska ljusreflektioner och klarblå vatten. De UNESCO-listade Ggantija templen, sandstranden Mellieha Bay och det historiska palatset Casa Rocca Piccola i Valletta är några andra av Maltas många måsten.

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum vid resor till Malta. Pass eller nationellt id-kort ska kunna visas upp.

Bästa tiden att åka till Malta

Malta har ett milt och behagligt klimat året runt. Landet lockar flest besökare under sommarmånaderna.

Flyg till Malta

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Malta och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Direktflyg till Malta finns från Stockholm. Avgångar med mellanlandning finns även från Göteborg och Malmö. Maltas flygplats ligger bara någon minuts bilväg från Luqa och cirka åtta kilometer från Maltas huvudstad Valletta.

Allmänt om att resa till Malta

Dricks

På Malta är dricks inget krav, men har servicen varit bra kan man lämna några mynt extra.

Öppettider

De flesta butiker på Malta håller öppet mellan 09.00-13.00 och 16.00-19.00. Stormarknader och köpcenter kan ha generösare öppettider.

Resa runt på Malta

Bussar är ett billigt och smidigt transportalternativ på Malta, liksom hyrbil. Malta har vänstertrafik och trafiken kan bli mycket intensiv, i synnerhet vid rusningstid.

Nödnummer

Maltas nödnummer är 112.

Tidsskillnad

UTC+1

Invånare

Cirka 430 000

Valuta

Euro

Språk

Maltesiska

Religion

Majoriteten av Maltas invånare är katoliker.

Flyg till Malta

Från Till Flygbolag
Stockholm Luqa Ryanair, SAS, Lufthansa + 1 annan
Köpenhamn Luqa Norwegian, SAS, Lufthansa
Göteborg Luqa Lufthansa, Turkish Airlines, SAS

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.