Karta

Flyg till Albanien

Informationen är från maj 2018

Europas senaste semesterdestination Albanien bjuder på på såväl natursköna vyer som vackra stränder och en riktigt låg prisnivå. I landets huvudstad kan du beundra en unik historia och kultur, men också ta del av det högst närvarande nöjeslivet. Turistorten Dhërmi bjuder i sin tur på fantastiskt badvatten och fina stränder. Ett annat måste i Albanien är den världsarvsklassade staden Berat som är känd för sin ottomanska arkitektur och charmiga, vita stenhus.

Billiga flyg till Albanien

Hitta billiga flyg till Albanien med Skyscanner. Prova vårt sökverktyg Hel månad för att hitta de billigaste dagarna att flyga på under en utvald månad. När är det bäst tid att boka en flygbiljett till Albanien? Skyscanners Prisagent meddelar dig när priset på ditt utvalda flyg är som lägst. Skyscanners sökverktyg kostar ingenting och är enkla att använda.

Flyg till Albanien från Sverige

Flyg från Sverige till Albanien finns från Stockholm och Göteborg. Du kan också ta ett flyg till Albanien från Köpenhamn. Samtliga flyg ankommer till flygplatsen i Tirana.

Flygbolag som erbjuder flyg till Albanien

Det finns i nuläget inga flygbolag som erbjuder direktflyg från Sverige till Albanien. Ett flertal flygbolag har dock flyg med mellanlandning. Här finns en lista över flygbolag som flyger från Sverige till Albanien.

Allmän information om att resa till Albanien

Bästa tiden att besöka Albanien

Albanien är bäst att besöka under sommarmånaderna.

Hur är vädret i Albanien?

Trots att Albanien är ett litet land, har området flera klimatzoner. I huvudstaden Tirana ligger medeltemperaturerna under sommarmånaderna på 22-25 grader och under vintern på 7-11 grader. Perioden mellan oktober och februari har mest nederbörd.

Saker att se och göra i Albanien

Albanien har marknadsfört sig främst som en sommardestination med fokus på sol och bad. Kustorterna Saranda och Durrës är populära bland besökare. Bland Albaniens sevärdheter finns Skanderbegtorget i Tirana, vattenkällan Syri i Kaltër och Albaniens nationalhistoriska museum i Tirana. Nationalparken Llogara, berget Dajti och slottet Ali Pasha är några andra populära besöksmål.

Hotell i Albanien

Sök, jämför och hitta ditt hotell i Albanien.

Flyg till Albanien

Från Till Flygbolag
Stockholm Tirana Austrian Airlines, Air Serbia, Lufthansa + 1 annan
Köpenhamn Tirana Austrian Airlines, Adria
Göteborg Tirana Turkish Airlines

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.