Flyg till Bosnien och Herzegovina

Upptäck Bosnien och Herzegovina

Informationen är från maj 2018

Bosnien-Hercegovina är en salig blandning av öst och väst. Här väntar vackra landskap, vattenfall och berg, men också många minnen av landets svåra historia. Huvudstaden Sarajevo är en perfekt weekendstad och en utmärkt utgångspunkt för förstagångsbesökaren i Bosnien. Staden Mostar är också värd ett besök. Bosnien är en spännande destination och ett utmärkt alternativ för dig som vill uppleva en förbisedd del av Europa.

Billiga flyg till Bosnien

Hitta billiga flyg till Bosnien med Skyscanner. Prova vårt sökverktyg Hel månad för att hitta de billigaste dagarna att flyga på under en månad. När är det bäst tid att boka en flygbiljett till Bosnien? Skyscanners Prisagent meddelar dig när priset på ditt utvalda flyg är som lägst. Skyscanners sökverktyg kostar ingenting och är enkla att använda.

Flyg till Bosnien från Sverige

Flyg till Bosnien finns från Stockholm, Göteborg, Malmö och Växjö. Du kan också flyga till Bosnien från Köpenhamn.

Flygbolag som erbjuder flyg till Bosnien

Lågprisflygbolagen Wizz Air och Norwegian erbjuder direktflyg från Sverige till Bosnien. Flera andra flygbolag erbjuder flyg med mellanlandning. Här finns en lista över samtliga flygbolag som flyger till Bosnien.

Allmän information om att resa till Bosnien

Svenska medborgare måste ha giltig resehandling vid inresa till Bosnien. Giltiga resehandlingar är pass och Nationellt ID-kort, då dessa är de enda som visar ditt svenska medborgarskap. Tänk på att din resehandling måste vara giltig minst 90 dagar efter planerad utresa från Bosnien.

Bästa tiden att besöka Bosnien

Sen vår och sommar är den populäraste tiden för att besöka Bosnien.

Hur är vädret i Bosnien?

De södra delarna av Bosnien har ett Medelhavsklimat. Den nordöstra delen har ett typiskt kontinentalt klimat. I den västra och centrala delen av Bosnien kan temperaturerna sommartid uppnå 40 grader.

Saker att se och göra i Bosnien

Bland de mest populära sevärdheterna i Bosnien finns den historiska bron Stari most i Mostar, vattenfallen Kravice och området Baščaršija i Sarajevo. Berget och vintersportorten Jahorina, museet Sarajevo Tunnel och minnesmärket Sebilj i Sarajevo är några andra populära besöksmål i Bosnien.

Hotell i Bosnien

Letar du efter hotell i Bosnien? Med Skyscanner kan du söka, jämföra och hitta ditt perfekta hotell.

Flyg till Bosnien

Från Till Flygbolag
Stockholm Sarajevo Austrian Airlines, Norwegian, Air Serbia + 1 annan
Göteborg Tuzla Wizz Air
Göteborg Sarajevo SAS, Lufthansa, Austrian Airlines + 2 andra
Stockholm Tuzla Wizz Air
Malmö Tuzla Wizz Air
Köpenhamn Sarajevo Austrian Airlines, Lufthansa
Växjö Tuzla Wizz Air
Stockholm Banja Luka Air Serbia

Vanliga frågor

Bosnien och Herzegovina är delvis öppet för resenärer. Kolla in vår COVID-19-karta för reserestriktioner i Bosnien och Herzegovina och för att ta reda på om du måste sitta i karantän vid ankomst. Vi försöker att vara så exakta som möjligt, men saker kan ändras snabbt. Registrera dig för uppdateringar via kartan och bli först med att få veta om de gör det.
Den genomsnittliga flygtiden mellan Sverige och Sarajevo (huvudstad i Bosnien och Herzegovina) är 2 timmar 40 minuter. Den har räknats ut baserat på resor med avgång från Stockholm.
Qatar Airways, Norwegian Air Sweden, Alitalia, eurowings, Norwegian, Croatia Airlines, Etihad Airways och Laudamotion flyger alla direkt till Bosnien och Herzegovina.
Den billigaste månaden att flyga till Bosnien och Herzegovina är december.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.