Karta

Flyg till Cypern

Kungagravarna i Pafos, Kolossiborgen och Nissi Beach är några av Cyperns många dragplåster. Denna soliga ö är en klassisk semesterdestination med fina stränder, mycket historia och ett underbart klimat. Cypern är en favorit inte minst bland dykare; här finns fantastiska dykvatten med grottor och rev men också och ett av av världens bästa vrakdyk; skeppet Zenobia. Ön bjuder också på några riktigt fina golfbanor och ett härligt kök med det bästa från Medelhavet.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Cypern. Ett giltigt pass räcker.

Bästa tiden att åka till Cypern

Cypern har ett typiskt Medelhavsklimat och hela 340 soldagar om året. Under de kallare och regnigare månaderna, januari till mars, ligger temperaturen på mellan 15 till 19 grader. På sommaren är det inte ovanligt med temperaturer på över 35 grader. Cypern lockar besökare året om även om högsäsongen är mellan juni och augusti. Här kan du se när du bör boka för att få det lägsta priset på ditt flyg till Cypern.

Flyg till Cypern

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Cypern och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Direktflyg till Cypern (Pafos) finns från Stockholm med lågprisflygbolaget Ryanair. Ett flertal andra flygbolag, däribland Turkish Airlines, KLM och British Airways erbjuder flyg till Cypern med mellanlandning.

Resor till Cypern

Om du är en av dem, som vill sätta ihop din resa till Cypern helt på egen hand, alltså både flyg och hotell, spana in Skyscanners hotell-sökmotor!.

Den är helt gratis att använda sig av och innefattar hotell som sträcker sig hela prisskalan, från de allra billigaste till de mest glamorösa. Din resa till Cypern börjar hos Skyscanner!

Allmän fakta om Cypern

Dricks

På Cypern är dricks inget måste, men om servicen har varit bra uppskattat 5-10 procent extra.

Öppettider

Öppettiderna på Cypern varierar beroende på säsong. De flesta butiker håller vanligtvis öppet mellan 09.00 och 19.00 på vardagar och 09.00 till 14.00 på onsdagar och helger.

Resa runt på Cypern

Hyrbil är ett bra alternativ för den som vill upptäcka mer av Cypern. Observera att det är vänstertrafik som gäller här och att det är förbjudet att använda mobiltelefon under körning. Taxi är ett annat smidigt transportalternativ och det brukar inte vara svårt att hitta lediga taxibilar på Cypern.

Nödnummer

Allmänt nödnummer: 112

Tidsskillnad

UTC+2

Invånare

Cirka 1,1 miljoner

Valuta

Euro

Språk

Grekiska, turkiska

Religion

På södra Cypern är de flesta invånare grekisk-ortodoxa. På den norra delen av ön är majoriteten muslimer.

Populära rutter i Cypern

Rutt Populära flygbolag
Stockholm - Larnaca Norwegian och Ukraine International
Köpenhamn - Larnaca Aegean Airlines och Austrian Airlines
Stockholm - Ercan Pegasus Airlines
Göteborg - Larnaca Lufthansa
Stockholm - Paphos Ryanair

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.