Karta

Flyg till Ungern

Ungern är badhusens land och dess huvudstad Budapest räknas till en av de vackraste i världen. Ungern är ett utmärkt resmål för dig som vill uppleva ett land med en spännande historia och skämma bort dig på ett förstklassigt spa. Budapest ligger drygt två timmars flygresa från Sverige vilket gör det till en populär weekenddestination. Det ungerska köket är känt för sina heta grytor och goda korvar men också sitt vin; landet har över 20 klassificerade vindistrikt och en vinhistoria som går tillbaka till romartiden. Ungern trafikeras av flera lågprisflygbolag och här finns hotell för alla smaker och plånböcker.

Visum

Nej, inte för EU-medborgare. Men ta med ett giltigt pass.

Säsong

Året runt. Dock rekommenderas maj-juni och september-oktober då temperaturen ligger på behagliga 25 grader.

Ta sig runt

Lokaltrafiken består av bussar, tunnelbana och spårvagn som går under större delen av dygnet. Ska du åka taxi bör du välja ett större taxibolag och se till att förhandla om priset innan. Hyrbil är ett bra alternativ men tänk på att trafiken i Ungern kan vara hetsig och att vissa vägar kan vara i mycket dåligt skick.

Öppettider

Affärer: vardagar 09.00-18.00. Lördagar 09.00-13.00. Söndagar stängt. Livsmedelsaffärer har öppet några timmar längre och vissa små kvartersbutiker håller öppet dygnet runt.

Dricks

10-15% rekommenderas.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Svenska Ambassaden

Kapás utca 6-12

H-1027 Budapest

Tel: +36 1 460 60 20.

Sevärdheter (topp 5)

1. Budaslottet

Med en fantastisk utsikt över Budapest ligger detta slott från 1200-talet och som idag inhyser tre museum och ett bibliotek.

2. Stora synagogan

Europas största synagoga ligger i Budapest. Den förstördes under andra världskriget men byggdes upp igen och är idag ett viktigt centrum för judar.

3. Balaton

Centraleuropas största sjö är en populär utflyktplats för både ungrare och turister. Här finns flera badplatser och området är rikt på unika fåglar och fjärilar.

4. Széchenyi termalbad

Det största termalbadskomplexet i Europa ligger i Budapest. Här finns både inom- och utomhusbad och källor med olika sorters mineraler.

5. Memento Park

Ett unikt utomhusmuseum med statyer av kända kommunistledare. Memento Park ligger i Budapest.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 9,9 miljoner

Valuta: Ungersk forint (HUF)

Landsnummer: 36

Religion: Majoriteten katoliker

Tidsskillnad: UTC+1

Officiellt språk: Ungerska

Resor till Ungern

Förutom att jämföra flyg hos oss på Skyscanner, kan du även jämföra och boka hotell i Ungern och på så vis sätta ihop hela din resa på ett smidigt sätt på egen hand. Det enda du behöver göra är att använda dig av vår hotellsökning för att hitta ett bra hotell i Ungern. Vi har hotell i alla priskategorier och det tillkommer inte några extra avgifter för att använda dig av våra tjänster och för att sätta ihop din egen resa till Ungern

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.