Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil i Budapest

Alamo
Sixt
Europcar
Enterprise
Hertz
Avis

I Budapest hittar du de flesta kända biluthyrningsfirmorna. I Budapest centrum finns bland annat Budget, Hertz och Avis representerade och vid Budapests flygplats hittar du även Sixt. Hyrbilar kan hämtas och lämnas antingen på Budapest Ferihegy Airport eller i Budapest centrum. I Budapest finns ett stort utval av hyrbilar i samtliga bilkategorier. Välj bland bilar i mini-klassen, premiumbilar, minibussar och stadsjeepar.

I Budapest finns det möjlighet till parkering både på gatan och i parkeringsgarage. Det finns ett flertal parkeringsgarage runt om i staden och det går även att parkera i anslutning till flera stora hotell och köpcenter. Här är några av köpcentern i Budapest som erbjuder bra parkeringsmöjligheter:

  • Árkád - Örs vezér tere 25, Pest, District 10
  • Arena Plaza - Kerepesi út 9, Pest, District 8
  • Mammut Shopping Mall - Lövőház utca 8-10, Buda, District 1

Det finns även ett flertal så kallade ”Park and Ride”-parkeringar i anslutning till tunnelbanestationer utanför Budapest centrum. Dessa är ett smidigt alternativ för dig som inte vill köra in till centrum. Här hittar du några av Park and Ride-parkeringarna i Budapest:

  • P+R Mexikói út – i anslutning till tunnelbanelinjen M1, Pest
  • P+R Déli Pályaudvar - i anslutning till tunnelbanelinjen M2, Buda
  • P+R Batthyány tér - i anslutning till tunnelbanelinjen M2, Buda

Det finns även goda parkeringsmöjligheter vid Budapest Airport och här finns även möjlighet till långtidsparkering. När det gäller gatuparkering är Budapest indelat i tre zoner med olika avgifter. Parkering är gratis på helgerna. Det är tillåtet att parkera i upp till tre timmar på gatan. Tänk på att du inte får köra på Slottshöjden på Budasidan, på Margaretaön samt i en del av Pest, ungefär mellan Erzébet- och Kedjebron. Undvik att ge dig ut i trafiken under rusningstiden som infaller vardagar mellan klockan 07.30 till 09.30 och 16.00 till 18.30. Ska du köra utanför Budapest kan det vara bra att känna till att vissa motorvägar i Ungern är avgiftsbelagda. En så kallad E-Vignette kan köpas i förväg eller på bensinstationer. Du hittar mer information om vignetten på toll-charge.hu. Det är förbjudet för bilförare att prata i mobiltelefon utan handsfree eller skicka SMS under körning.

Budapest är en stad fylld med sevärdheter och många spännande utflyktsmål i närområdet. Drygt en och en halv timmes bilväg från centrala Budapest ligger Balatonsjön som lockar hundratusentals besökare varje år. Besöker du sjön mellan maj och oktober kan du med fördel ta ett dopp här eller varför inte sysselsätta dig med någon vattensport? På sjöns södra sida kan du njuta av ett livligt nattliv. Ett annat trevligt utflyktsmål är den historiska staden Eger som ligger drygt 100 kilometer nordost om Budapest. Här finns ett vackert slott, kyrkor i barockstil och regionen är även känd för sina goda viner. För dig som reser med barn är ett tips att besöka nöjesparken Holnemvolt Park i stadsparken i närheten av Budapests centrum. Strax intill nöjesparken ligger stadens zoo och botaniska trädgård som också är ett trevligt besöksmål. I stadsparken, som är från 1700-talet, finns också en rad sevärdheter, däribland slottet Vajdahunyad. Det är också i stadsparken som man hittar det berömda Széchenyi-badet.

Hyra bil med Skyscanner

Välkommen till Skyscanners breda hyrbilssökning. Vi söker på hundratals destinationer och jämför tusentals hyrbilar för att hjälpa dig att hitta den perfekta bilen till ett lågt pris. Vi hjälper dig att göra resan så billig som möjligt, så att du kan köra iväg med ett leende på läpparna. Slå följe med oss på vägen.

Jämför hyrbilar gratis

Skyscanner hjälper dig att hitta några av de billigaste hyrbilarna på nätet. När du har hittat den hyrbil som är rätt för dig omdirigerar vi dig direkt till biluthyraren, där du kan göra din bokning. Eftersom vi aldrig tar ut någon kommission får du alltid det bästa priset.

Sök med Skyscanner

Behöver du hyra bil? Då har du kommit rätt – vart du än vill resa och vilken bil du än behöver kan vi hjälpa till. Du behöver bara ange din destination samt datum för upphämtning och återlämning så visar vi alla erbjudanden från de populäraste biluthyrarna, så att du kan jämföra och boka en bil på bara några sekunder.

*Detta är ett uppskattat pris som visas för att hjälpa dig välja bland de många alternativen. Dagens pris baseras på genomsnittet av de lägsta priserna som hittats på Skyscanner under var och en av de senaste 15 dagarna.