Karta

United

United Airlines, också känt som bara United, grundades 1926 och är idag USA:s ledande flygbolag. Under 2010 gick United samman med Continental Airlines och blev då ett av världens största flygbolag. United gör i snitt 4500 flygningar per dag till 339 destinationer i 50 länder. Under 2016 hade United 143 miljoner passagerare. I Sverige flyger United direkt från Stockholm till New York. Bolaget, som har mer än 85 000 anställda, ingår i Star Alliance Network. De senaste åren har United utsetts till ett av de bästa flygbolagen för affärsresenärer och även röstats fram som det bästa flygbolaget ur miljösynpunkt. United har en modern flygflotta med ungefär 700 plan.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med United Airlines?

Så checkar du in

Uniteds passagerare kan välja att checka in online, via automat på flygplatsen eller traditionell incheckningsdisk. Incheckning online öppnar 24 timmar och stänger i de flesta fall 60 minuter innan avgång vid internationella flygningar. Incheckningstiderna varierar beroende på flygplats och aktuell information finns på flygbolagets hemsida.

Bagage och avgifter

De flesta passagerare kan ta med ett handbagage och ett personligt föremål ombord på Uniteds flyg. Du som reser med en Basic Economy-biljett får dock endast ta med dig ett personligt föremål. Behöver du checka in ditt handbagage kostar det från 25 USD. Handbagaget får inte vara större än 22x35x56 cm och det personliga föremålet får inte överstiga 22x25x43 cm. På Uniteds hemsida finns en bagagekalkylator där passagerare kan räkna ut hur mycket bagage som kan checkas in. För incheckade väskor gäller maxmåttet 158 cm (höjd+bredd+längd) och max 23 eller 32 kg, beroende på biljettklass och destination.

Platser

Passagerare som bokar sina flygbiljetter online kan enkelt välja plats ombord i samband med bokningen. De som reser med en Basic Economy-biljett har dock inte möjlighet att välja plats eller uppgradera plats ombord.

Bokningsavgifter

Inga bokningsavgifter tillkommer utöver det listade biljettpriset.

Förfriskningar ombord

Utbudet av förfriskningar och mat ombord skiljer sig åt beroende på flyglinje och biljettyp. I ekonomiklass och på flygningar till och från Europa ingår måltider och dryck i biljettpriset. På dessa flygningar ingår även öl och vin. Ombord på Uniteds flyg kan du alltid köpa snacks och drycker ombord. På längre flygningar serveras större måltider med dessert och snacks.

Punktlighet

Enligt statistik från FlightStats var 79,53 procent av United Airlines flyg i tid under augusti 2017. Uppgifterna baseras på 150 862 flygningar.

United

4,5/5
Baserat på 27728 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.