Karta

Flyg Göteborg Landvetter - Paris

Flyginformation Göteborg Landvetter till Paris

Billigaste returpriset senaste månaden

1.077 SEK

Flygbolag med direktflyg

3

Flyg per vecka

15

Genomsnittlig flygtid, total distans 1160 kilometer

2 timmar 10 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Air France

Paris Charles-de-Gaulle, Paris Orly och Paris Beauvais

3 flygplatser

Information per januari 2018

Flygbolag som flyger från Göteborg till Paris

Flygbolaget Air France erbjuder flyg från Göteborg till Paris med 14 avgångar i veckan. Den genomsnittliga tiden för flyg Göteborg-Paris är 2 timmar och 5 minuter.

Avresa från Göteborg

Göteborg Landvetter Airport ligger cirka 25 kilometer utanför Göteborg och kan nås med buss, bil eller taxi. Ett smidigt alternativ är Flygbussarna. Från centrala Göteborg tar det 20 minuter att ta sig till Landvetter med Flygbussarna. Swebus Express linje 830 kör också till och från flygplatsen.
Du som ska ta ett flyg från Göteborg till Paris kan passa på att både handla något och äta innan ditt flyg avgår. Det finns gratis WiFi på Landvetters flygplats.

Ankomst till Paris

Air France flyg från Göteborg till Paris landar på flygplatsen Paris Charles de Gaulle som ligger 25 kilometer nordöst om Paris. För dig som ska ta dig från flygplatsen och in till Paris, rekommenderas pendeltåg. Stationerna Aéroport Paris-Charles-de-Gaulle 2 och Aéroport Paris-Charles-de-Gaulle 1 finns på flygplatsen. Du som hellre vill ta en taxi till Paris, bör välja en licenserad taxi. Taxiparkeringar finns vid samtliga ankomstterminalers utgångar. Taxi från flygplatsen till Paris bör kosta 50-55 euro.

Generell information om att flyga från Göteborg till Paris

Du som ska ta ett flyg till Paris ska kunna visa upp ett giltigt pass eller nationellt ID-kort. Tänk på att olika flygbolag kan ha olika tider för incheckning, kontrollera därför vad som gäller för Air France flyg i god tid innan avresa.

Vad du kan förvänta dig i Paris

Paris har ett maritimt klimat med milda temperaturer året om. Under sommarmånaderna ligger genomsnittstemperaturen på runt 20 grader och under vintern på cirka 5 grader. Paris är en underbar stad att uppleva till fots, men ska du ta dig längre sträckor har du ett flertal transportalternativ att välja mellan. I Paris finns en väl utbyggd kollektivtrafik i form av både pendeltåg, tunnelbana, spårvagnar och bussar.
Prisnivån i Paris är något högre än i Sverige. Räkna med att en trerättersmiddag för två personer på en mellanklassrestaurang kostar cirka 500 kronor, en stor starköl ungefär 60 kronor och en kopp kaffe cirka 35 kronor. I Frankrike betalar man med euro.

Läs mer om Paris

Topp tio saker att göra i Paris

De 10 mest romantiska och bäst belägna hotellen i Paris


Hotell i Paris

Sök och jämför hotell i Paris.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.