Karta

Flyg Stockholm - Paris

Flyginformation Stockholm till Paris

Billigaste returpriset senaste månaden

313 SEK

Flygbolag med direktflyg

6

Flyg per vecka

44

Genomsnittlig flygtid, total distans 1498 kilometer

2 timmar 20 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Air France

Paris Charles-de-Gaulle, Paris Orly och Paris Beauvais

3 flygplatser

Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Paris

Fyra bolag flyger direkt från Stockholm till Paris: Ryanair, Air France, Norwegian och SAS. Ryanair flyger från Skavsta flygplats till Paris Beauvais. Norwegian flyger från Arlanda flygplats till Paris Orly och SAS och Air France flyger från Arlanda till Charles de Gaulle. Ryanair har direktflyg på måndagar, onsdagar och fredagar. SAS och Norwegian flyger alla dagar, förutom på lördagar. Air France har direktflyg från Stockholm till Paris varje dag.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

Om du flyger från Stockholm till Paris med Norwegian, SAS eller Air France börjar du din resa på Arlanda flygplats och troligtvis på utrikesterminalen nummer fem, men för att vara helt säker dubbelkolla terminal med bolaget du flyger med. Från Stockholms centrum med Flygbussarna tar resan enbart mellan 45-50 minuter och de går ofta och med jämna mellanrum. Biljetter kan du köpa på förhand via Flygbussarnas hemsida eller i en biljettautomat eller på Pressbyrån och 7-Eleven. Det går även bra att köpa en sms-biljett. Om du har mer bråttom att ta dig från Stockholms centrum till Arlanda är tåget Arlanda Express ett utmärkt alternativ. Resan tar enbart 20 minuter och biljetter köpa i automater eller i en bemannad disk. Om du kommer med egen bil är det E4:an norrut du ska köra längs och sedan hålla utkik efter skyltar som visar var du ska svänga av mot flygplatsen. Väl framme på Arlanda flygplats kan du köpa varm eller kall mat, snacks, surfa fritt i tre timmar, handla taxfree, köpa souvenirer, leksaker, märkeskläder och tidningar och böcker och annat du kan tänkas vilja ha med på din resa.

Skavsta flygplats

Är det Ryanair som du flyger med från Stockholm till Paris börjar du din resa i Nyköping på Skavsta flygplats. Resan hit tar cirka en och en halvtimme och det smidigaste sättet att ta dig hit från Stockholms centrum är med Flygbussarna som går med jämna mellanrum. Biljetter kan du köpa i förväg på Flygbussarnas hemsida, annars som sms-biljett eller i biljettautomater eller bemannade diskar. Pressbyrån och 7-Eleven brukar även sälja Flygbussarnas biljetter. När du väl kommit fram till Skavsta flygplats brukar allting flyta på rätt så smidigt, eftersom detta är en relativt liten flygplats där allting ligger nära varandra. Här har du allt som du behöver såsom snack, tidningar, mat i form av varma rätter, sallader och smörgåsar, parfymer, souvenirer och presentartiklar. Wifi är gratis.

Ankomst till Paris

Paris – Beauvais flygplats

Ifall du har valt att flyga från Stockholm till Paris med Ryanair kommer du att anlända på Paris Beauvais flygplats, som ligger 75 kilometer norr om Paris. Detta är inte en jättestor flygplats men här finns kiosker som säljer snacks, tidningar, böcker och cigaretter och souvenirer och en taxfree-butik. Dessutom restauranger som serverar både varm och kall mat, en bar, en pub och ett par kaféer. Wifi finns tillgängligt i terminal ett och två, utanför bägge terminaler och vid busstationen. Från flygplatsen avgår en buss till Paris 20 minuter efter varje ankommande flyg och detta är det billigaste sättet att ta dig in till centrum. Det finns även gott om taxibilar och möjligheten att hyra bil.

Orly flygplats

Om du kommer med Norwegian från Stockholm till Paris landar du på Orly flygplats, som ligger 14 kilometer söder om Paris. Det finns många olika affärer, barer, kiosker, kaféer och restauranger på flygplatsen som säljer allt från datorer, tidningar, mode, accessoarer, gourmet-mat, snabbmat, alkohol, cigaretter, viner och souvenirer. Det finns wifi på Orly flygplats men du måste betala för det. För 20 minuter cirka 30 kronor och för en timme cirka 60 kronor. Vill du ha snabbare internet kostar det mer. Det finns två pendeltåg som ansluter Orly till Paris regionala snabbtågsnät (RER). Resan med tåg och metro tar cirka 30-40 minuter. Dessutom finns det en flygbuss som går direkt till Paris centrum och som tar mellan 25-45 minuter. Det finns också vanliga stadsbussar som går till och från flygplatsen. Utanför bägge terminalernas ankomsthallar finns taxibilar och på Orly flygplats har du möjlighet att hyra bil.

Charles de Gaulle Airport

När du flyger från Stockholm till Paris med Air France eller SAS landar du på Charles de Gaulle flygplats, som ligger 25 kilometer nordost om Paris och hör till en av Frankrikes största flygplatser. Den har tre terminaler för både utrikes och inrikes trafik.Här kan du ta del av vad Paris har att erbjuda redan när du kliver ur planet och in på flygplatsen. I butikerna säljs lyxiga modemärken, accessoarer, gourmet-mat, viner, champagne och unika souvenirer. På flygplatsen finns även restauranger med allt från snabbmat till lyx. Det finns gott om taxibilar utanför bägge terminaler och möjlighet att hyra bil på flygplatsen. Kör du själv eller åker taxi tar resan in till Paris tar mellan 45 minuter till en timme beroende på trafiken.Tåget är det snabbaste sättet. Det tar cirka 35 minuter. Det finns också flera olika bussbolag som kör på rutten. Bussresan tar allt mellan 35-90 minuter beroende på trafiken och vilken tid på dygnet du reser.

Generell information om att flyga från Stockholm till Paris

Även om både Frankrike och Sverige är medlemmar i EU och Schengen är det endast ett giltigt pass som gäller som resehandling för in- och utresa till Frankrike. Nationellt ID-kort inom EU fungerar också, dvs. ett ID-kort som visar nationalitet, ett id-kort som är utfärdat av polisen. Man brukar rekommendera att man ska vara ute i god tid på flygplatsen eftersom förseningar lätt uppstår. Minst 90 minuter innan brukar vara en regel, men kontrollera även vad ditt eget flygbolag rekommenderar.

Vad du kan förvänta dig i Paris

När du väl tagit dig från Stockholm till Paris väntar mycket på dig att utforska. Paris kollektivtrafik är väl utbyggt och det är enkelt att ta sig runt metro, bussar och RER (en kombination av metro/snabbtåg). Det smidigaste sättet som besökare är att köpa ett metrokort ett så kallat Paris Visite som gäller för olika antal dagar och zoner. Du åker då hur mycket du vill de dagar du köpt kortet. Paris har för det mesta ett behagligt klimat, men somrarna kan vara ganska varma, och snö är inte ovanligt på vintern. Det är inte ovanligt med plötsliga skyfall under alla årstider. Hettan i augusti får många parisare att fly staden, vilket innebär att en del butiker och restauranger kan vara stängda. Perioden april till juni anses av många vara den bästa tiden för ett besök i Paris, då vädret är som mest behagligt. Valutan i Paris är euro och prisnivån är ungefär densamma som i Sverige, beroende lite på vad du köper. En kaffe kan kosta ungefär 25 kronor, en lokal öl 47 kronor och tre rätter på en lite finare restaurang runt 230-300 kronor. Att åka taxi kostar cirka 15 kronor per kilometer med en startavgift på 47 kronor. Tidsskillnaden mellan Frankrike och Sverige är 0 timmar.

Hotell i Paris

Sök och jämför hotell i Berlin.

Läs mer:

Bildfrossa: 14 fantastiska platser i Frankrike

Frankrikes 8 vackraste öar

Topp 8 saker att göra i Nice

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.