Karta

Flyg Stockholm - Rom

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till Rom ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Direktflyg till Rom

Vill du flyga nonstop till Rom? Vi hjälper dig hitta bästa rutten.

  • GENOMSNITTLIG FLYGTID3 timmar 3 minuter
  • BILLIGASTE DIREKTHEMRESAN645 SEK
  • GENOMSNITTLIGA FLYG PER VECKA26
FLYGBOLAG SOM FLYGER DIREKT
  • Aegean Airlines
  • Etihad Airways
  • Norwegian
  • Norwegian Air Sweden
  • Ryanair
  • SAS
  • SmartLynx
Sök direktflyg

Flyginformation Stockholm till Rom

Billigaste returpriset senaste månaden

645 SEK

Flygbolag med direktflyg

4

Flyg per vecka

10

Genomsnittlig flygtid, total distans 1982 kilometer

2 timmar 55 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Norwegian Air International

Rom Fiumicino och Rom Ciampino

2 flygplatser

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Rom: Rom Fiumicino och Rom Ciampino.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Rom är 645 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
2 timmar 55 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Rom.
Det finns 4 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Rom.
I februari går det 10 direktflyg i veckan från Stockholm till Rom.
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Rom

Tre bolag flyger direkt från Stockholm till Aten: Ryanair, Norwegian och SAS. Ryanair flyger från Skavsta till Rom Ciampino och de övriga från Arlanda till Rom Fiumicino. SAS och Norwegian har avgångar varje dag. Ryanair flyger på måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

Är du på väg till Rom från Stockholm? Flyger du med SAS eller Norwegian är det från Arlanda flygplats som ditt plan lyfter. Hit tar du dig lätt med Flygbussarna som har regelbundna avgångar flera gånger i timmen. Resan tar cirka 45 minuter och biljetter köper du i automater, på webben, som sms-biljett eller på Pressbyrån eller 7-Eleven. Vill du inte åka buss, kan du hoppa på Arlanda Express som tar dig till Arlanda på 20 minuter. Priset är lite dyrare men det kan vara värt det om du har bråttom. De har personal på plats som du kan köpa biljetter av eller så gör du det i automaterna vid spåret. Ett annat alternativ är att ta en taxi eller egen bil. Motorvägen du ska välja från Stockholm är då E4:an norrut. Arlanda flygplats har fyra terminaler. Man brukar säga att terminal fem är utrikesterminalen men en del bolag flyger även från terminal 2 och 3 så bäst är att du ser till vilken av terminalerna det är innan du åker mot flygplatsen. Oavsett terminal finns sedan barer, kaféer, restauranger för mat och fika och mer praktiska saker som växlingskontor, bankautomater och apotek. Det finns även gott om affärer som bland annat säljer souvenirer, mat, snacks, tidningar, godis, böcker, leksaker, kläder, parfymer och hudvårdsprodukter. Wifi är gratis i tre timmar.

Stockholm Skavsta flygplats

På rutten Stockholm till Rom med Ryanair börjar din resa på Skavsta flygplats. Från Stockholm tar det cirka en och en halvtimme att ta sig hit med buss eller egen bil. Flygbussarna går regelbundet och biljetter kan du köpa i automater, med mobilen, på Pressbyrån eller 7-Eleven eller på Cityterminalen i bemannad disk. Väl framme efter att du checkat in och gått igenom säkerhetskontrollen hittar du en taxfree-butik, en bar och restaurang där du kan köpa böcker, tidningar, snacks, parfymer, hudvårdsprodukter, fika, mat och snacks av olika slag med dryck till. Att använda wifi är gratis.

Ankomst till Rom

Rom Fiumicino flygplats

Om du flyger med Norwegian eller SAS från Stockholm till Rom är det på flygplatsen Ciampino som du kommer att landa. Den ligger cirka 35 kilometer sydväst om Roms centrum och är en stor internationell flygplats. Här finns över 200 olika restauranger, barer, kaféer och butiker där du kan äta internationell mat eller lokalt italienskt och köpa parfymer, smink, viner, alkohol, tobak, choklad och italienska delikatesser. Det finns även en stor tax-free-butik. Wifi är gratis. Från flygplatsen kan du åka ett flertal bussar till Rom. Du hittar busshållsplatserna mitt emot terminal två. För att hitta dit är det bara att följa skyltarna ”Regional Bus Station”. Biljetter kan köpas i tidningskioskerna eller ombord på bussen. En av de snabbaste sätten att ta sig från flygplatsen till centrum är med tåget Leonardo Express. Tågen avgår var 15:e minut och resan tar cirka 30 minuter. Det går även regelbundet regionala tåg som du också kan åka in till centrum med och som stannar på flera stopp längs vägen. Du kan köpa biljetter på stationen men även på förhand på nätet och då blir det billigare för dig. Det finns även gott om taxibilar som väntar utanför ankomstterminalen och du kan även hyra bil på flygplatsen.

Rom Ciampino flygplats

Är det Ryanair du flyger med från Stockholm till Rom kommer du att landa på Rom Ciampino flygplats som ligger 15 kilometer sydost om Rom. Detta är en liten mindre flygplats än Fiumicino men här finns också många butiker med olika designermärken och även ställen att äta på. Dessutom barer och kaféer och gratis wifi. Du kan ta en buss från flygplatsen till närmsta tågstation och därifrån ta tåget in till centrum eller ta bussen direkt in till Rom. Det finns även gott om taxibilar eller så kan du hyra bil på flygplatsen.

Generell information om att flyga från Stockholm till Rom

Kom ihåg att alltid ha med pass eller nationellt id-kort när du reser till Italien, annars kan du få problem på flygplatser, hotell och i poliskontroller. Körkortet är ingen resehandling. Det kan även vara bra att vara ute i god tid på flygplatsen för ibland uppstår oväntade köer. 90 minuter åtminstone, två, tre timmar i förväg för att vara helt lugn.

Vad du kan förvänta dig i Rom

Vädret i Rom är riktigt bra stora delar av året och det blir sällan riktigt kallt under vintern. Medelhavsklimatet innebär många långa och sköna sommardagar nästa året om. Varmast är det under juli, augusti och september. Vad som är bäst tidpunkt att åka beror naturligtvis på vem som frågar. Många tycker dock att vår och höst är bra månader att besöka Rom. Under ska våren är april och maj behagligt. Under hösten är oktober och november uppskattade. Oktober är enligt romarna själv en av årets finaste månader. Rom centrum är inte jättestort och för att ta sig runt till det flesta sevärdheterna är det allra bästa fordonet dina egna fötter. Men det finns även bra kommunikationer i form av buss, metro, spårvagn, taxi eller hyrcyklar. Du kan använda samma biljett på buss och spårvagn som du använder till tunnelbana. Biljetterna kan köpas intill nedgångarna i tunnebanan, i kiosker och tobaksaffärer och det finns även heldagsbiljetter att köpa. Kom ihåg att stämpla biljetten innan du kliver ombord, annars är den inte giltig. Taxibilarna är vita och de har en synlig taxiskylt på taken samt taxilicensen synligt placerad i bilen. Se upp för svarttaxi oftast på flyplatsen och tågstationerna. Valutan i Italien är euro och det är ingen tidsskillnad mellan Sverige och Italien. Prisläget är ibland samma som hemma i Sverige, ibland dyrare, beror mycket på var du befinner dig och vad du köper. Rent generellt kostar en trerätters måltid för två personer på en medelklassrestaurang kostar cirka 500 kronor. En taxi kostar cirka 13 kronor per kilometer med en starttaxa på 45 kronor.

Hotell i Rom

Sök och jämför hotell i Rom.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.