Karta

Flyg Stockholm - Barcelona

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till Barcelona ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Flyginformation Stockholm till Barcelona

Billigaste returpriset senaste månaden

318 SEK

Flygbolag med direktflyg

5

Flyg per vecka

17

Genomsnittlig flygtid, total distans 2270 kilometer

3 timmar 25 minuter

Barcelona

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Barcelona: Barcelona.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Barcelona är 318 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
3 timmar 25 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Barcelona.
Det finns 5 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Barcelona.
I oktober går det 17 direktflyg i veckan från Stockholm till Barcelona.
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Barcelona

Sex bolag flyger direkt från Stockholm till Barcelona: Vueling, Norwegian, Iberia, British Airways, Ryanair, SAS. Ryanair flyger från Skavsta flygplats på torsdagar och söndagar. SAS från Arlanda på torsdagar och fredagar och söndagar. De övriga fyra flyger alla dagar i veckan från Arlanda flygplats.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

När du åker med Vueling, Norwegian, Iberia, British Airways eller SAS från Stockholm till Barcelona är det från Arlanda flygplats du flyger. Antingen från terminal 5, som är utrikesterminalen eller från terminal två och tre. Kontrollera med ditt bolag varifrån ditt flyg går. Arlanda flygplats ligger ungefär 45-50 minuter från centrala Stockholm med buss eller taxi. Bussbolaget som trafikerar på sträckan heter Flygbussarna och biljetter kan köpas i förväg på deras hemsida. Annars kan du även köpa i biljettautomater eller på 7-Eleven eller Pressbyrån. Ett annat snabbare alternativ är med Arlanda Express som är ett höghastighetståg som tar dig från Stockholms centralstation till Arlanda flygplats på 20 minuter. Biljetter kan köpas i automater eller i kassan intill tågstationen. Om du kommer med bil från Stockholm ska du köra längs E4:an norrut och följa skyltarna mot Arlanda. På flygplatsen har du gratis wifi i tre timmar, sedan om du vill ha mer surftid kan du köpa det. På Arlanda finns många olika butiker och restauranger. Du kan köpa snacks, fika, varm och kall mat och tidningar, böcker, souvenirer, leksaker, elektronik och olika sorters taxfree-varor.

Stockholm Skavsta flygplats

Har du bestämt dig att resa från Stockholm till Barcelona och bokat flyg med Ryanair, börjar din resa på Skavsta flygplats i Nyköping. Flygplatsen ligger cirka en och en halvtimme från Stockholm med buss eller bil. Bussbolaget Flygbussarna har bussar som avgår med jämna mellanrum. Biljetter kan du köpa som sms-biljett med din telefon eller på förhand via bolagets hemsida. Det finns även biljettautomater vid hållplatserna och du kan också köpa biljetter i butikerna Pressbyrån och 7-Eleven som ofta har öppet sent på kvällarna. Skavsta är ingen jättestor flygplats och det brukar gå ganska fort att checka in och ta sig genom säkerhetskontrollen. Här finns en restaurang och bar där du kan köpa varm och kalla mat, men även fika. I butiker säljs parfymer, souvenirer, presentartiklar, böcker och tidningar. På flygplatsen finns även gratis wifi.

Ankomst till Barcelona

Barcelona El Prat

När du reser från Stockholm till Barcelona landar du på Barcelonas flygplats El Prat. Den ligger cirka 12 kilometer sydväst om Barcelonas centrum och har två terminaler. Terminal 1, som är den större och nyare och terminal 2 som är lite mindre. Bägge har dock det mesta du behöver såsom kaféer, restauranger och snabbmatsställen, samt flera inhemska kedjebutiker såsom Zara, Mango, Desigual och Natura, samt kiosker som säljer godis, snacks, böcker och tidningar. Utanför bägge terminaler finns flera bussar som tar dig till Barcelona centrum men även till andra platser runt om i Katalonien och till Andorra. De blå flygbussarna Aerobus utanför terminal ett och terminal två tar dig till centrum på cirka 35 minuter. Biljetter kan köpas i biljettautomater intill busshållsplatserna men även ombord. Mellan terminal 1 och terminal 2 finns anslutningsbussar. Du kan även ta metron in till Passeig de Gracia. Den resan tar cirka 25 minuter och tågen avgår både från terminal ett och två. Biljetter köps i automaterna intill spåren. Taxibilar hittar du utanför ankomstterminalerna och det finns möjlighet att hyra bil.

Generell information om att flyga från Stockholm till Barcelona

Vid in- och utresa till/från Spanien krävs giltig resehandling, pass eller nationellt id-kort. Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum. Det allmänna rekommendationen är att vara 90 minuter innan avresa på flygplatsen. Det kan även vara bra att höra med bolaget du reser med vad de rekommenderar.

Vad du kan förvänta dig i Barcelona

Okej, du har tagit dig från Stockholm till Barcelona, vad väntar nu? I Barcelona bor fler människor än i Stockholm, men till ytan känns den mindre och det är en stad som lämpar sig utmärkt för promenader. Du ser många sevärdheter längs vägen och det finns gott om kaféer och uteserveringar om du blir trött och vill slå dig ner en stund och vila i solen. Om du vill använda dig av kollektivtrafiken fungerar både bussar och metron väldigt smidigt. Det enda kruxet är att du måste se upp för ficktjuvar och hålla hårt om plånboken och mobiltelefonen, speciellt under sommarhalvåret. Barcelonas tunnelbana är indelad i sex linjer i olika färgkoder och metrokartan är lätt att förstå sig på. Tågen går ofta och biljetterna som du köper i röda automater innan spärrarna är billiga. Ännu billigare blir du om du köper ett kort med tio resor. De är inte personliga, utan kan delas med alla resenärer och fungerar även på bussarna inom zon ett, var du troligtvis som besökare kommer att röra dig. Bussar till de flesta destinationer i innerstaden avgår så tätt som var femte minut. Lokaltåg heter Ferrocarrils de la Generalitet de Catalunya, FGC, och liknar Barcelonas tunnelbanetåg. De fungerar på samma sätt, men FGC-tågens linjer sträcker sig från Barcelonas innerstad till städer och byar utanför staden och upp och ner längs kusten. Barcelona har ett Medelhavsklimat med milda vintrar och heta, torra somrar.Temperaturerna under sommarmånaderna kan bli höga och staden lämpar sig då mindre för dig som vill strosa runt bland sevärdheterna till fots. Under våren och hösten är vädret i Barcelona behagligt och under vintern sjunker temperaturerna sällan under tre grader. Saker som kläder och shopping i allmänhet kostar ungefär samma som i Sverige, men överlag är mat och dryck och många andra saker billigare här. En kaffe får du för ungefär 15 kronor, en lokal öl för 19 kronor och att åka taxi kostar cirka 10 kronor per kilometer med en startavgift på cirka 30 kronor. Tidsskillnaden mellan Spanien och Sverige är 0 timmar.

Hotell i Barcelona

Sök och jämför hotell i Barcelona.

Läs mer:

Bildfrossa:10 perfekta stränder i Spanein

Upptäck Norra Spanien: 8 tips på underbara resmål

8 spanska öar värda ett besök

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.