Karta

Vueling Airlines

Det spanska lågprisflygbolaget Vueling grundades 2002 och flyger idag till över 100 destinationer i Europa, Nordafrika och i Mellanöstern. Under 2009 gick Vueling samman med det konkurrerande lågprisflygbolaget Clickair vilket ledde till att man i dagsläget är Spaniens näst största flygbolag. Under 2016 transporterade Vueling närmare 28 miljoner passagerare. Vueling har en flygplansflotta bestående av 106 plan, varav majoriteten av typen Airbus A320-200. Flygbolagets bas ligger i Barcelona och man har hubbar på Barcelona El Prat och Rome Fiumicino.

Planerar du att flyga med Vueling Airlines och vill helst undvika att checka in en resväska? Vi tipsar om hur du får ut så mycket som möjligt av ditt Vueling handbagage och undviker önödiga bagageavgifter.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med Vueling Airlines?

Så checkar du in

Resande med Vueling kan välja att checka in på flygplatsen eller online via flygbolagets hemsida. Det går att checka in fram till fyra timmar innan avresa. Boardingkortet kan antingen skrivas ut och tas med till flygplatsen eller laddas ner på mobiltelefonen. Möjligheten att checka in online omfattar dock inte alla passagerare. Resande med spädbarn, minderåriga resenärer som flyger ensamma och passagerare är några av dem som måste checka in på flygplatsen.

Bagage och avgifter

Ett handbagage på max 10 kg och med maxmåtten 55x40x20 cm får tas med ombord utan extra kostnad. Utöver det får också en handväska/portfölj tas med ombord, maxmåtten på denna är 35x20x20 cm. Passagerare som reser med Excellence Fare får ta med ett handbagage på max 14 kg. Det går att köpa till extra incheckat bagage, upp till tre väskor på max 23 kg vardera, mot en avgift från 13 €. Tänk på att det är mycket billigare att köpa till extra bagage online istället för på flygplatsen. Minst ett incheckat bagage ingår i biljettpriset för alla utom de som reser i biljettklassen Basic Fare.

Platser

Plats ombord kan väljas i samband med biljettköpet och kan göras fram till fyra timmar innan avgång. Beroende på vilken typ av plats du väljer tillkommer det en avgift. De billigaste platserna kostar från 30 kronor och uppåt.

Förfriskningar ombord

Resenärer som flyger med biljettypen Excellence Fare har mat, dryck och snacks inkluderat i biljettpriset. Övriga passagerare kan köpa tilltugg och dryck ombord.

Punktlighet

Enligt Flightstats var 76,04 procent av Vuelings flyg i tid under augusti 2017. Beräkningen är gjord på över 20 000 flyg.

Vueling Airlines

4,0/5
Baserat på 221 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.