Karta

Flyg Stockholm - Alicante

Bästa sista-minuten-flygerbjudanden

Känner du dig spontan? Det är aldrig för sent att boka en resa. Här är vårt urval av de bästa sista-minuten-flygen till Alicante ...
Endast uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 14 dagarna.

Flyginformation Stockholm till Alicante

Billigaste returpriset senaste månaden

426 SEK

Flygbolag med direktflyg

4

Flyg per vecka

20

Genomsnittlig flygtid, total distans 2668 kilometer

3 timmar 55 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Norwegian Air International

Alicante

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Alicante: Alicante.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Alicante är 426 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
3 timmar 55 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Alicante.
Det finns 4 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Alicante.
I september går det 20 direktflyg i veckan från Stockholm till Alicante.

Aktuell information i november 2015

Flygbolag som flyger från Stockholm till Alicante

17 bolag flyger från Stockholm till Alicante. Ryanair, Norwegian och SAS har direkflyg. De övriga bolagen är Air Berlin, Iberia, British Airways, Finnair, KLM, Air Berlin, Lufthansa, Brussel Airlines, Air Europa, Air Serbia, Air France, Bulgaria Air, Swiss och Malmö Aviation.

Alla flyger från Arlanda förutom Ryanair som flyger från Stockholm Skavsta Airport.

Information om avgångsterminalerna

Arlanda flygplats

Arlanda är Sveriges största flygplats. Utrikesflyg avgår vanligtvis från terminal 5.

På Arlanda finns ett stort utbud av butiker, restauranger och kaféer så det finns gott om saker att göra medan du väntar på flyget. Du kan även passa på att göra dina bankärenden, gå till apoteket, växla pengar eller varför inte klippa håret så du är fixad och fin när du landar för att starta semestern eller klar och redo för ett viktigt möte. 

På flygplatsen hittar du parkeringsområdet nära alla terminaler och du kan boka parkering i förväg på internet.

Det finns tre flyglounger: Stockholm Arlanda Lounge, SAS Domestic Lounge och Menzies Aurora Lounge med gratis wifi, tidningar, magasin, TV och snackbuffé med kalla och varma rätter.

Men även den vanliga resenären kan surfa fritt under tre timmar på flygplatsens wifi, som har bra täckning på alla publika ytor. Behöver du längre tid eller mer data, köper du access med betalkort.

Skavsta flygplats

Stockholm Skavsta Airport är en liten flygplats, men du kan både handla och äta här.

När du passerat säkerhetskontrollen kommer du till ARG Duty Free. Här handlar du parfym och hudvård till minst 20% lägre priser jämfört med butikerna i stan. Här hittar du också godis, presentartiklar, souvenirer och accessoarer till bra priser.

The Bar erbjuder ett komplett utbud av öl, vin och drinkar samt klassisk pubmat. På menyn finns även te, kaffe, färska smörgåsar och sallader. The Bar finns i avgångshallen och är öppen vid alla avgångar.För dig som vill ha lite lugn och ro innan flygresan finns även möjlighet att använda Business Lounge i avgångshallen. Här erbjuds varma och kalla drycker, lättare tilltugg, tidningar och gratis WI-FI i en rofylld miljö

Information Alicante airport- ankomstterminalen

Alicante airport är den sjätte största i Spanien och är porten till hela områden längs Costa Blanca. I mars 2011 byggdes en ny huvudterminal, som ersatte de tidigare två terminalerna.

Flygplatsen ligger 11 kilometer söder om staden. Det billigaste sättet att komma till centrum är med stadsbuss C-6. En enkelbiljett kostar €2.60. Bussen avgår var 20:e minut och det tar cirka 20 till 30 minuter beroende på trafiken. En taxi kostar cirka €18 och restiden är cirka 10 till 15 minuter.

Praktisk information

Vid in- och utresa till Spanien krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum.

Generellt rekommenderas att du är 90 minuter innan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

Vad du kan förvänta dig i Alicante

Den bästa tiden att åka till Alicante är efter sommaren, i september eller oktober. Då är det fortfarande över 25 grader varmt och mindre turister. Vädret är även underbart resten av året med en medeltemperatur på 18 grader, men under sommarmånaderna kan det vara väldigt trångt på stranden.

Mat är i genomsnitt 25-30 % billigare i Spanien än i Sverige. Jämför man priserna på frukt och grönsaker så är det ännu mer, för att inte tala om drycker. Största prisskillnaderna finner man nog när det gäller kläder, skor, nöjen och restaurangbesök.

Taxi är billigare här än i Sverige och är ett bra alternativt till kommunal transport. En tio minuters resa kostar runt 9-12 €. Licensierade taxibilar måste köra efter taxameter. De får dock lägga på 1 euro extra per väska.

Tidsskillnaden mellan Alicante och Sverige är 0 timmar.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.