Karta

Flyg Stockholm - Atens internationella

Flyginformation Stockholm till Atens internationella

Billigaste returpriset senaste månaden

775 SEK

Flygbolag med direktflyg

2

Flyg per vecka

4

Genomsnittlig flygtid, total distans 2429 kilometer

3 timmar 30 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

SAS

Atens internationella

1 flygplats

Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Aten

Fyra bolag flyger direkt från Stockholm till Aten: Aegean Airlines, SAS, Norwegian och Primera Air. Aegean flyger på måndagar, tisdagar, fredagar och söndagar. SAS flyger på tisdagar, lördagar och lördagar. Norwegian på onsdagar och lördagar. Primera Air flyger på torsdagar.

Avresa från Stockholm

Har du bokat resa från Stockholm till Istanbul börjar resan på Arlanda flygplats. Hit kan du ta dig med bil, taxi, snabbtåg eller buss. Med Flygbussarna tar resan cirka 45 minuter och med snabbtåget Arlanda Express cirka 20 minuter. Biljetter köps i automater eller via bemannad disk. Bussbiljetter kan även köpas på förhand på Flygbussarnas hemsida och som sms-biljett eller på 7-Eleven och på Pressbyrån. Kör du själv med bil till Arland, följ E4:an norrut. Du ser fort skyltarna mot Arlanda. På flygplatsen finns barer, restauranger, kaféer, växlingskontor, bankautomater, apotek, hårfrisörer och mycket mer som du kan tänkas behöva före din resa. Surfa kan du göra fritt i tre timmar.

Ankomst till Aten

När du flyger från Stockholm till Aten landar du på Eleftherios Venizelos internationella flygplats som ligger cirka 33 kilometer sydost om Aten och har två terminaler. Här finns ett stort utbud av kaféer, barer, restauranger och affärer. Gratis wifi finns inte över hela flygplatsen men på flera ställen. Ett smidigt sätt att ta sig in till centrum är med tunnelbanan som går en gång i halvtimmen. Du kan även ta ett stadståg till Larissis-stationen. Bussar går utanför ankomstterminalen och där finns även taxibilar vid utgång nummer ett.

Generell information om att flyga från Stockholm till Aten

Vid in- och utresa till Grekland krävs en giltig resehandling, såsom ID-kort eller pass, tills hemresan ägt rum. Se även till att kontrollera med ditt flygbolag hur lång tid i förväg du behöver vara på flygplatsen innan avgång.

Vad du kan förvänta dig i Aten

Atens tunnelbana har tre linjer och är en av de smidigaste sätten att ta sig runt i staden. Även bussnätet är rätt så utvecklat. Biljetter köps i tidningskiosker eller i buss-kiosker. Det finns också en välfungerande spårvagn och gott om taxibilar, men se till att taxametern är på eller gör upp om priset på förhand så du inte blir lurad på priset. Valutan i Grekland är euro och de mesta är billigare i Grekland än i Sverige. För en lokal öl får du betala cirka 33 kronor och för en kaffe cirka 24 kronor. Att åka taxi kostar cirka 7 kronor per kilometer med en startavgift på 20 kronor ungefär. Till Grekland åker turister året om. På sommaren mellan juni och augusti är det jättevarmt, många föredrar därför vår och höst men även vintern kan vara solig även om den inte är lika varm. Grekland ligger en timme före Sverige tidsmässigt.

Hotell i Aten

Sök och jämför hotell i Aten.

Läs mer:

15 saker att göra i Aten

Okända Grekland: 5 underbara öar

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.