Karta

Airbaltic

Lettlands största flygbolag Airbaltic grundades 1995 och har sin bas på Riga International Airport. Airbaltic är ett lågprisflygbolag och erbjuder idag flyg till 74 destinationer och har en flygplansflotta på 34 plan, varav majoriteten Bombardier Dash 8 Q400. Airbaltic flyger till destinationer i Europa, Afrika, Nordamerika och Syd- och Centralamerika. Flygbolaget har cirka 900 anställda och transporterar ungefär 2,6 miljoner passagerare årligen.

*Informationen är från februari 2017

Varför flyga med Airbaltic?

Så checkar du in

Du som flyger med Airbaltic kan välja att checka in online, via mobilen eller på flygplatsen. Onlineincheckningen och incheckning via mobilen öppnar 5 dagar före avgång och finns tillgänglig på de flesta rutter. Väljer du istället att checka in på flygplatsen tillkommer en extra avgift på 30 € per passagerare och enkel resa. Ingen avgift tillkommer om du flyger från en flygplats där incheckning online inte är möjlig.

Bagage och avgifter

Ett handbagage med maxmåttet 55x40x20 cm och ett personligt föremål av typen handväska/datorväska (max 30x40x10 cm) ingår i biljettpriset om du har en Basic eller Premium biljett. Två handbagage (max 55x40x20 cm vardera) och ett personligt föremål ingår om du reser med Business-biljett eller PINS VIP-kort.

Inget incheckat bagage ingår i biljetten Basic, men kan köpas till mot en avgift från 20 € per väska och enkel resa. Premium inkluderar incheckning av ett bagage på max 20 kg och en Business-biljett berättigar till incheckning av två bagage med total maxvikt på 40 kg.

Platser

Reservation av en särskild plats ombord ingår i biljettpriset för den som reser med Premium och Business biljetter. Passagerare med Basic-biljett kan reservera en plats mot en extra kostnad från 2 €.

Förfriskningar ombord

Passagerare i Economy class kan förboka en måltid ombord mot en extra kostnad. Bokningen kan göras online fram till 24 timmar innan avresa. För resande i Business class ingår maten i biljettpriset, men den ska förbokas senast 24 timmar innan avresa.

Bokningsavgifter

Inga bokningsavgifter tillkommer om du bokar din flygbiljett online.

Punktlighet

85,23 procent av Airbaltics flyg var i tid i januari 2017. Den genomsnittliga förseningstiden låg på 33,9 minuter, enligt statistik från Flightstats.

airBaltic

5,0/5
Baserat på 4878 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.