Karta

Flyg till Atens internationella

Information per mars 2018

Hitta billiga flyg till Aten

Använd Skyscanner för att hitta de bästa priserna på flyg till Aten. Är du flexibel med när du kan resa bör du prova vårt sökverktyg Hel Månad. På så sätt kan du ta reda på vilka dagar under en specifik månad som är mest prisvärda att flyga på, alternativt vilken månad på året som är billigast för att resa till Aten. Håll dig även uppdaterad på ditt utvalda flygs prisutveckling med hjälp av vår Prisagent. Genom att skapa en prisbevakning får du reda på när priset på ditt flyg till Aten går upp eller ner.

Flygplatser med direktflyg till Aten

Direktflyg till Aten finns från Stockholm och Köpenhamn.

Flygbolag som erbjuder flyg till Aten

Flygbolagen SAS, Aegean Airlines och Norwegian erbjuder flyg från Sverige till Aten. Ett flertal andra flygbolag erbjuder flyg till Aten med mellanlandning. Här finns en lista över flygbolag som flyger till Aten.

Ankomst till Aten

Flyg till Aten landar på Aten-Elefthérios Venizélos internationella flygplats. Flygplatsen ligger i Spata, cirka två mil öster om Aten. Transport mellan flygplatsen och centrala Aten finns i form av tåg, tunnelbana, bussar och taxi. Vill du hellre ta dig fram på egen hand, kan du boka en hyrbil i Aten.

Bästa tiden att resa till Aten

Den bästa tiden för ett besök i Aten är under perioderna mars och maj till september och november. Det anordnas dock många evenemang i Aten året om, exempelvis populära Athens International Film Festival som äger rum i september-oktober.

Vädret i Aten

Aten har ett subtropiskt stäppklimat med mycket varma somrar och svala, regniga vintrar. Under högsommaren är det inte ovanligt med temperaturer på över 30 grader. Under vintern brukar temperaturerna ligger strax under 10 grader. Perioden mellan oktober och mars är den regnigaste.

Saker att se och göra i Aten

Den grekiska huvudstaden är en spännande metropol med både historiska sevärdheter och moderna inslag. Bland Atens mest populära sevärdheter och besöksmål finns Akropolis, Parthenon och National Archaeological Museum. Området Plaka och marknaden Monastiraki är två andra måsten i Aten.

Läs mer

15 saker att göra i Aten

Hotell i Aten

Med Skyscanner kan du även jämföra och söka efter hotell i Aten.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Atens internationella

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.