Karta

Air Europa

Air Europa, som grundades 1986, är ett av de största charterflygbolagen i Europa och har sitt huvudkontor på Mallorca i Spanien. Air Europa är med i Sky Team Alliance och dess flotta består av ett fyrtiotal plan av typerna Airbus och Boeing samt ett antal Embraer. Från Sverige flyger man charter för främst Ving och TUI.

Bonusprogram

Air Europas SUMA är lojalitetsprogrammet för bolaget. Du får poäng på resor med Air Europa och på resor med Sky Team Alliance bolag. Poäng ges även på service hos utvalda biluthyrare, hotell, shopping mm.

Information per januari 2017.

Varför flyga med Air Europa?

Så checkar du in

Du kan checka in och om du vill även välja säte via Air Europas hemsida. Online-incheckning är möjlig från 48 timmar innan till en timme innan avgång. Vid flygningar till och från USA stänger online-incheckningen 24 timmar före avresa.

Platser

Du kan välja säte på förhand via hemsidan. Här väljer du om du vill sitta vid gången eller fönstret eller om du vill ha en XL-plats. Reservationen kostar från cirka 40-200 SEK och du kan boka upp till 48 timmar innan avgång. Priserna varierar beroende på destination och typ av säte du önskar. För XL-platser är reservationskostnaden 100-500 SEK/säte. XL-platserna är placerade vid nödutgång och vissa krav ställs på de som sitter på dessa platser. Om du har en Business Class-biljett kan du boka ditt säte fram till 48 timmar innan avgång.

Bagage och avgifter

Handbagaget får ha måtten 55 x 40 x 20 cm per enhet och beroende på biljett kan enheten väga 10 kg i ekonomiklass 10 kg och 14 kg i business class.

Beroende på biljettyp får du ta med bagage eller köpa det separat vid behov. I ekonomiklass får du ta med en väska på max 23 kg förutom handbagaget. I business class kan du ha två enheter incheckat bagage á 23 kg. Via hemsidan kan du lägga till extra bagage upp till 2 timmar före avgång, priserna är betydligt lägre då du hanterar detta på förhand via nätet. Vissa destinationer har generösare bestämmelser för bagaget.

Förfriskningar ombord

På kortare resor erbjuds ingen fri servering för passagerare i ekonomiklass men man kan köpa både mat och snacks ombord. Vid längre resor bjuds det på en gratis måltid.

Business class har egna menyer och ett utökat serviceutbud både för måltider, drycker och snacks samt underhållningen. En egen TV och ett stort utbud av filmer, musik och TV-program gör det enklare att fördriva tiden på resan.

Du kan köpa tillgång till WiFi ombord eller förströ dig med någon av de tidningar, filmer eller annan underhållning som finns beroende på resans längd. På resor längre än två timmar finns även möjlighet till shopping.

Punktlighet

Air Europa har en punktlighet på 92%.

Air Europa

4,0/5
Baserat på 4295 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.