Karta

American Airlines

American Airlines grundades 1930 och flyger idag till 350 destinationer i hela världen. Under 2013 slogs flygbolaget samman med US Airways och blev då världens största flygbolag. I Sverige trafikerar flygbolaget flygplatserna Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. American Airlines har en flygplansflotta som i dagsläget består av 959 flygplan, varav de flesta av typerna Boeing 737-800, Airbus A320-200 och Airbus A319-100. Flygbolaget ingår i alliansen Oneworld. American Airlines har över 110 000 anställda världen över.

*Informationen är från september 2017.

Varför flyga med American Airlines?

Så checkar du in

American Airlines har flera incheckningsalternativ. Passagerare kan välja att checka in online 24 timmar till 45 minuter innan avgång på nationella flygningar och 24 timmar till 90 minuter på internationella flygningar. Det går också att checka in via mobilen och i utvalda städer även använda mobilen som boardingkort. American Airlines har även incheckningsautomater på flygplatserna och traditionella bemannade incheckningsdiskar. Flygbolaget har även en service kallad Flagship First Check-In där man erbjuder sina passagerare en privat servicerepresentant som assisterar hela vägen genom incheckning, säkerhetskontroll och ombordstigning. Flagship First Check-In finns endast på några få, utvalda flygplatser.

Bagage och avgifter

Samtliga passagerare förutom de som reser med Basic Economy-biljetter får ta med ett handbagage och ett personligt föremål, exempelvis en handväska/portfölj, ombord. Handbagaget får inte vara större än 56x36x23 cm och det personliga föremålet max 45x35x20cm. American Airlines villkor för incheckat bagage varierar beroende på biljettklass och destination. Maxmåtten gäller dock i samtliga fall och är max 158 cm (höjd+bredd+längd) och maxvikt 23 kg (max 32 kg för passagerare i First/Business Class).

Platser

Passagerare som önskar reservera en särskild plats ombord kan göra detta mot en extra avgift från tiden för bokningen fram till 48 timmar innan avresa. Väljs ingen särskild plats, kommer en att tilldelas kostnadsfritt i samband med check in. Medlemmar i AAdvantage samt medlemmar i motsvarande bonusprogram hos andra flygbolag i alliansen Oneworld kan reservera plats ombord utan extra kostnad.

Förfriskningar ombord

Den mat och dryck som serveras ombord på American Airlines flygningar skiljer sig åt beroende på flygtid och destination. Någon form av mat och alkoholfri dryck ingår på samtliga flyg över 250 miles. På flyg till och från Japan, Sydney och Auckland ingår även alkoholhaltiga drycker. På flyg till och från Europa, Asien och vissa destinationer i Latinamerika ingår måltider, öl och vin. Det går att köpa snacks och lättare måltider ombord på de flesta flyg.

Punktlighet

77,76 procent av American Airlines flyg var i tid under augusti 2017. Uppgiften baseras på 200 952 flygningar.

American Airlines

5,0/5
Baserat på 30251 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.