Vissa hyrföretag tar extra betalt om föraren är under 25. Denna avgift betalas normalt när du hämtar bilen. Olika platser kan ha olika åldersrestriktioner. Ta reda på vad som gäller på hyrföretagets webbplats innan du bokar.

Hyrbil Prag Flygplats

Biluthyrning på Prag flygplats

Denna information är från juli 2015

Oavsett om du planerar att besöka centrala Prag eller köra till Karlovy Vary kommer Skyscanner att hjälpa dig att hitta de bästa hyrbilsalternativen på Prag flygplats (Vaclav Havel Airport).

Här kan du hyra en bil på Prag flygplats

Det finns i dagsläget åtta stycken hyrbilsföretag på flygplatsen i Prag. Dessa är Avis, Budget, Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz, Rent plus och Sixt. Samtliga hyrbilsföretag ligger i en separat hall på markplan i byggnaden Parking C.

Bensinstationer i närheten av Prag flygplats

Beroende på ditt hyrbilsavtal kan du vara tvungen att återlämna din hyrbil med full tank.

Det finns en Shell-station vid flygplatsområdet, strax innan avfarten ut på väg R7. Det finns också en Agip-station på Evropská, cirka sex kilometer från flygplatsen.

Kör i området kring Prag flygplats

När du kommer ut från flygplatsområdet kommer du att se blå skyltar som dirigerar dig direkt till Prags centrum. Du kör via väg R7 i drygt två kilometer innan du kör av mot Praha, eller Prag.

Kör till din destination

Här har vi satt ihop en kort guide om hur du tar dig från Prag flygplats till några av de mest populära destinationerna i området.

Prag

Den tjeckiska huvudstaden ligger endast två mil från flygplatsen och nås via R7 och Evropská. Prag anses vara en av de vackraste städerna i världen och här råder det ingen brist på sevärdheter. Strosa runt i stadens centrum och beundra de romantiska gamla byggnaderna och ta ett foto, eller två, på någon av de berömda broarna. Om du reser med barn kan ni tar er till stadens zoo där ni hittar både lokala och exotiska djur. Tänk på att det kan vara svårt att ta sig runt i Prag vid rusningstid. Om du tänker köra till centrum kan det vara bra att kolla upp parkeringsalternativ i förväg, det smidigaste är att parkera i något av stadens större parkeringsgarage som du bland annat hittar i anslutning till större affärer och köpcenter.

Karlovy Vary

Cirka en och en halv timmes körväg öster om Prag ligger den berömda kurorten Karlovy Vary. Staden ligger sagolikt belägen i en dal omringad av djup skog. Orten har en rik historia och har lockat allt från Mozart till Casanova till de varma källorna som sägs bota en rad åkommor. Här finns hela 13 varma källor och mängder med övernattningsmöjligheter att välja bland, däribland den ansedda Grand Hotell Pupp som räknas till ett av världens bästa hotell.

Karlštejn

Cirka tre mil söder om flygplatsen ligger byn Karlštejn som är kanske mest känd för sitt fina gotiska slott från 1300-talet. Slottet är uppsatt på Tjeckiens världsarvslista och ett av landets mest besökta. Ta gärna en guidad tur och lär dig mer om slottet och dess spännande historia. Här kan du bland annat beskåda de unika vägmålningarna, landets största samling porträtt av tjeckiska härskare och inte minst slottets unika vattenkälla. Om du inte kan få nog av slott bjuder området kring Karlštejn på ett flertal andra slott att utforska, däribland slottet i Hořovice och slottet i Březnice.

Hyra bil med Skyscanner

Skyscanner är en oberoende resesökmotor som hjälper dig att hitta det bästa priset på biluthyrning. Vi söker efter billiga hyrbilar på tusentals destinationer och jämför alla ledande leverantörer, inklusive Hertz och Avis. När du har hittat erbjudandet som du är intresserad av skickar vi dig vidare till hyrbilsföretaget där du slutför din bokning. Att boka hyrbil med Skyscanner är helt gratis – vi lägger aldrig till några extra avgifter.

Boka din hyrbil i appen

Med Skyscanners smarta reseapp kan du boka biluthyrning, flyg och hotell direkt i mobilen. Vår jämförelse av hyrbilar inkluderar allt från minibussar till cabriolet och du kan därför vara säker på att hitta ett fordon som passar just dig. Vår app finns för både iOS och Android och har redan över 70 miljoner nedladdningar. Ladda ned nu och börja söka efter en hyrbil till din nästa resa!

Hitta en hyrbil som passar dig

Oavsett om du är ute efter att hyra bil i Alicante eller i Malaga, hjälper Skyscanner dig att hitta en billig hyrbil utifrån dina preferenser. Du kan bland annat filtrera dina sökresultat efter biltyp, egenskaper, bränslepolicy samt växellåda. När du bokar biluthyrning med Skyscanner kan du även ta del av andra resenärers betyg för samtliga hyrbilsleverantörer.