Karta

Flyg Malmö Sturup - Prag

Flyginformation Malmö Sturup till Prag

Billigaste returpriset senaste månaden

964 SEK

Flygbolag med direktflyg

0

Genomsnittlig flygtid, total distans 608 kilometer

3 timmar 35 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Norwegian

Prag

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Prag: Prag.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Malmö Sturup till Prag är 964 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
3 timmar 35 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Malmö Sturup till Prag.
Det finns inget flygbolag som flyger direkt från Malmö Sturup till Prag.
Det finns inga flyg som flyger direkt från Malmö Sturup till Prag i juli.
november 2017

Flygbolag som flyger från Malmö till Prag

Det finns inget direktflyg på rutten Malmö till Prag. Däremot flyger bland annat Norwegian och SAS på rutten med en mellanlandning. Om du vill flyga direkt till Prag kan du istället söka flyg från Köpenhamn.

Avresa från Malmös flygplats

På Malmö Airport finns flera caféer och restauranger. I Duty Free Store handlar du till 20 % lägre priser på utvalda produkter jämfört med butikerna i stan – oavsett vart du ska resa. Här kan du även köpa godis, dryck och något att läsa inför resan. Du kan även ta ut kontanter, surfa trådlöst och växla pengar på flygplatsen. Generellt rekommenderas att du är på flygplatsen 90 minuter innan avgång, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

Ankomst till Prag

Václav Havel Airport Prague är den största flygplatsen i Tjeckien och i Central- och Östeuropa. När du flyger från ett annat EU-land landar du vanligtvis på terminal NORD2. I ankomsthallen finns en turistinformationsdisk där man kan få hjälp av engelsktalande personal. De ger gratis stadskartor och här kan man även hyra bil eller boka hotell. Ett sätt att ta sig till centrum är att åka med kollektivtrafikens bussar. Biljett måste köpas i ankomsthallens biljettautomater eller i en tidningskiosk. Resan tar ungefär 20-25 minuter. Gå av vid den sista hållplatsen som heter Dejivckà och hoppa sedan på metron in till stadens centrum. Det är bara ett par stationer. Ett annat alternativ är att ta en taxi eller minibuss direkt från flygplatsen, men se till att det är en licensierad chaufför och gör upp om priset på förhand.

Bra saker att veta i Prag

Kollektivtrafik är det enklaste sättet att ta sig runt i Prag – och billigt är det också. Staden har ett väl utbyggt nät med spårvagnar, tunnelbana och bussar. Linjenätet för spårvagnar är stort och omfattar 31 olika linjer. Decgår från klockan 04.30 på morgonen och fram till midnatt. Ett litet antal spårvagnslinjer kör även på natten.Tunnelbanan i Prag har tre linjer – grön, gul, röd – och är ett snabbare och mer effektivt alternativ till spårvagnarna. Tunnelbanan rullar från klockan 05.00 till midnatt. Bussarna går i första hand till de yttre delarna av Prag. Biljetter måste köpas innan du kliver på ett tåg eller en buss. Enkelbiljetter finns att köpa i automater på alla tunnelbanestationer och på vissa hållplatser för spårvagnar och bussar. Biljetter finns också att köpa på kollektivtrafikbolagets Dopravní podniks informationscenter som finns på fem platser i staden och på flygplatsen. Även hotell, tidningskiosker, resebyråer och matbutiker kan sälja biljetter. Biljetten måste valideras innan du kliver på en spårvagn eller buss, eller när du går in i en tunnelbanestation. Annars får du betala höga böter.

Prag har ett väder och klimat som i stora drag liknar det vi har i de södra eller mellersta delarna av Sverige. Sommarmånaderna bjuder på varma, ibland riktigt heta, dagar med förhållandevis lite nederbörd. Varmast är juli och augusti. Under andra halvan av maj, juni och september råder en behaglig temperatur, runt 18-20 grader på dagarna. Vintertid blir det kallt i Prag. Medeltemperatur i januari och februari ligger några grader under nollstrecket och det är inte ovanligt med snö från december till februari.

Prags prisläge är mycket gynnsamt för svenska resenärer. Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål. Middag för två på restaurang av mellanklass kostar ungefär 200 kronor. En taxiresa kostar ungefär 9 kronor per kilometer med en uppkörningsavgift på cirka 14 kronor. Valutan heter koruna. Tidsskillnaden mellan Prag och Sverige är 0 timmar.

Att se och göra i Prag

Det är svårt att säga exakt vad det är som gör Prag så romantiskt. Kanske har det med ljuset, broarna och de vackra lamporna att göra. Eller så är det alla mysiga restauranger och kaféer, som inger den pirrande, vackra känslan i kroppen. Hela centrum är fylld av sevärdheter i stort och smått vad gäller kultur, historia och arkitektur. Och alltid går det att hitta något spännande att kika närmare på. Se till att bege dig till gamla stan med Tynkyrkan, den gamla gatan Celetná, Krutporten och Prags Folkets hus med den astronomiska klockan. Men missa inte heller det gamla judiska ghettot Josefov som stängdes ner på grund av de dåliga sanitära faciliteterna. Idag är Josefov ett av Prags mest exklusiva områden och ett av de dyrare turistmålen i staden. Stadsdelen har flera synagogor och den mest berömda är synagogan. Här finns även den Gamla judiska kyrkogården. Ett annat måste är Pragborgen som grundades på 800-talet och länge var stadens centrum. Bland byggnaderna innanför borgens murar finns ett palats, tre kyrkor och ett kloster.

Resor till Tjeckien

Upptäck mer av Tjeckien! Använd Skyscanner för att söka efter resor till Tjeckien.

Läs mer:

Pragguide: 7 måsten i den tjeckiska huvudstaden

Europas 10 bästa julmarknader

10 billiga weekenddestinationer inom Europa

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.