Karta

Flyg Stockholm - Prag

Flyginformation Stockholm till Prag

Billigaste returpriset senaste månaden

277 SEK

Flygbolag med direktflyg

6

Flyg per vecka

17

Genomsnittlig flygtid, total distans 1048 kilometer

1 timmar 50 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Norwegian

Prag

1 flygplats

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Prag: Prag.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Prag är 277 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
1 timmar 50 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Prag.
Det finns 6 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Prag.
Det finns 17 flyg i veckan som flyger direkt från Stockholm till Prag, i juli
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Prag

Fyra bolag flyger direkt från Stockholm till Prag: Czech Airlines, Norwegian, Smartwings, SAS. Alla flyger från Arlanda flygplats till Václav Havel Airport i Prag. Czech Airlines flyger alla dagar förutom på lördagar. SAS flyger alla dagar och Norwegian och Smartwings flyger på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

Är du på väg från Stockholm till Prag och flyger från Arlanda flygplats så bör du veta att flygplatsen ligger ungefär 45-50 minuter utanför Stockholm. Du kan köra hit med egen bil längs E4:an norrut eller så kan du ta Arlanda Express, som är ett snabbtåg som tar dig dit på 20 minuter. Annars kan du ta Flygbussarna dit. De har avgångar med jämna mellanrum från flera hållplatser i Stockholm och biljetter köper du smidigt på nätet innan resan eller på plats med din mobil eller i en av biljettautomaterna som finns på hållplatserna eller på Cityterminalen. Arlanda flygplats har fyra terminaler och femman är utrikesterminalen. Vissa internationella flygbolag flyger även från tvån och trean så det kan vara bra att på förhand dubbelkolla varifrån ditt bolag flyger. Wifi är gratis i tre timmar på Arlanda flygplats, sedan kan du köpa mer surftid. Här finns restauranger, barer, kaféer och många olika butiker som säljer allt från taxfree-produkter såsom parfymer, hudvårdsprodukter, smink och alkohol till märkeskläder, souvenirer och leksaker.

Ankomst till Prag

Václav Havel Airport

När du flyger från Stockholm till Prag landar du på Václav Havel Airport, som är den är den största flygplatsen i Tjeckiska republiken. Flygplatsen har tre terminaler och det är lätt att ta sig mellan dem. Här finns flera konferensrum och VIP-lounger och även utrymmen för de som reser med barn. Dessutom över 85 olika affärer som är öppna från sju på morgonen till nio på kvällen och säljer allt från kläder, skor, handväskor till slipsar, scarfs och smycken. Om du är hungrig eller fikasugen finns det både internationella och lokala restauranger, barer och kaféer att välja emellan. Ett sätt att ta sig till centrum är att åka med kollektivtrafikens bussar, som tar cirka 20-25 minuter. Biljett köps biljettautomater i ankomsthallen eller i en tidningskiosk. Om du går av vid den sista hållplatsen som heter Dejivckà, är det sen bara att hoppa på metron och åka in till centrum. Det är enbart ett par stationer. Du kan även ta taxi eller minibuss från flygplatsen eller hyra bil.

Generell information om att flyga från Stockholm till Prag

Även om både Tjeckien och Sverige är medlemmar i EU och Schengen bör man medföra antingen giltigt pass eller av svensk polismyndighet utfärdat nationellt ID-kort. Sådan id-handling måste kunna visas upp på begäran av tjeckisk myndighet under vistelsen i landet. Det kan vara bra att vara ute i god tid innan avgång på flygplatsen, åtminstone 90 minuter före avgång.

Vad du kan förvänta dig i Prag

Prag har ett väder och klimat som i stora drag liknar det vi har i de södra eller mellersta delarna av Sverige. Sommarmånaderna bjuder på varma, ibland riktigt heta, dagar med förhållandevis lite nederbörd. Varmast är juli och augusti. Under andra halvan av maj, juni och september råder en behaglig temperatur, runt 18-20 grader på dagarna. Vintertid blir det kallt i Prag. Medeltemperatur i januari och februari ligger några grader under nollstrecket och det är inte ovanligt med snö från december till februari. Kollektivtrafiken fungerar bra i Prag och det är därför lätt att ta sig runt. Spårvagnarna går exempelvis överallt och att åka dem är en mysig upplevelse i sig, där du får se stora delar av staden. Tunnelbanan har tre linjer och tågen går med täta mellanrum. Bussarna är främst till för att ta sig utanför staden till områden i närheten. Biljetter måste köpas innan du kliver på ett tåg eller en buss. Enkelbiljetter finns att köpa i automater på alla tunnelbanestationer och på vissa hållplatser för spårvagnar och bussar. Även hotell, tidningskiosker, resebyråer och matbutiker kan sälja biljetter. Prags prisläge är mycket gynnsamt för svenska resenärer. Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål. Middag för två på restaurang av mellanklass kostar ungefär 200 kronor. En taxiresa kostar ungefär 9 kronor per kilometer med en uppkörningsavgift på cirka 14 kronor. Tidsskillnaden mellan Prag och Sverige är 0 timmar.

Hotell i Prag

Sök och jämför hotell i Prag.

Resor till Tjeckien

Se vad mer Tjeckien har att erbjuda! Använd Skyscanner för att söka efter resor till Tjeckien.

Läs mer:

Prag guide: 7 måsten i den tjeckiska sagostaden

10 billiga weekenddestinationer inom Europa

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.