Karta

Flyg till Iran

Allt fler turister har de senaste åren börjat få upp ögonen för Iran. Denna exotiska destination bjuder på många fantastiska platser att uppleva; här finns otrolig natur, mängder med historiska sevärdheter och en sofistikerad kultur. Huvudstaden Teheran är en given utgångspunkt. Här finns populära besöksmål som Golestanpalatset, National Museum of Iran och skidorten Tochal. Tehran Museum of Contemporary Art och Azaditornet rekommenderas också.

Visum

Kontakta iranska ambassaden i Stockholm i god tid före avresa och ha ditt visum klart före inresa. Observera att resnärer med israeliska stämplar i passet nekas inresa i Iran.

Bästa tiden att åka till Iran

Vädret i Iran varierar mellan extrem värme och extrem kyla. I inlandet kan temperaturerna stiga upp emot 50 grader dagtid under sommaren, samtidigt som nätterna är svala. I bergsområdena kan temperaturerna sjunka till −20 grader på vintern. Starka vindar är vanligt i Iran. Våren och hösten anses vara de behagligaste perioderna för ett besök i Iran.

Flyg till Iran

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Iran och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. IranAir, Turkish Airlines, Emirates och Qatar Airways är några av flygbolagen som erbjuder flyg från Sverige till Iran. De flesta flyg från Sverige flyger, med mellanlandning, till Teherans flygplats som ligger cirka fyra mil sydväst om huvudstaden.

Resor till Iran

När du jämfört flyg till Iran kan du passa på att även boka ditt boende i Skyscanner och därmed sätta ihop hela din resa till Iran på ett och samma ställe. Vår hotell-sökmotor är gratis att använda och hjälper dig att hitta boende i Iran, allt från de lite billigare till de lyxigaste alternativen. Hos Skyscanner är bokning av resor till Iran både billigt och smidigt.

Allmän fakta om Iran

Dricks

Dricks förväntas inte i Iran.

Öppettider

De flesta affärer håller öppet mellan klockan 10.00 och 21.00 på vardagar. På fredagar stänger affärerna någon timme tidigare. Banker, kontor och post håller öppet mellan klockan 08.00 och 16.00 måndag till torsdag och har stängt på fredagar.

Resa runt i Iran

Taxi och lokalbussar är enkelt att få tag på i Iran och finns både i större och mindre städer. Minibussar är ett populärt transportalternativ längs med kusten vid Kaspiska havet. Hyrbil kan bokas på flygplatsen i Teheran.

Nödnummer

Ambulans: 115
Brandkår och räddningstjänst: 125
Polis: 110

Tidsskillnad

UTC + 3:30

Invånare

Cirka 83 miljoner

Valuta

Iransk rial

Språk

Persiska

Religion

Majoriteten i Iran är muslimer.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.