Kraków

14 apr. 202015 apr. 2020

2 vuxna - 1 rum

Krakow är en av Polens populäraste städer och en mycket uppskattad weekenddestination. Denna charmiga och vackra stad bjuder på mängder av intressanta sevärdheter, bra restauranger och en skön stämning. Det finns gott om hotell i Krakow och prisnivån är låg jämfört med Sverige. Detta i kombination med att stadens flygplats trafikeras av lågprisflygbolag gör detta till en mycket plånboksvänlig destination.

Var ska man bo i Krakow?

Stare Miasto (Gamla staden)

Krakows gamla stadskärna är uppsatt på Unescos lista över världsarv och räknas till en av de allra vackraste i Europa. Här hittar du bland annat slottet Wawel, Europas största torg, Rynek Glówny, byggnaden Sukiennice och Mariakyrkan, en av Krakows hundratals kyrkor. Här finns också en mängd hotell att välja bland; allt från billiga hostels till femstjärniga alternativ.

Kazimierz

Söder om Stare Miasto ligger området Kazimierz. Detta är ett historiskt distrikt, tillika stadens gamla judiska kvarter. Kazimierz anses av många vara Krakows mest spännande kvarter, känt för sin bohemiska atmosfär, charmiga caféer och konstgallerior. Här finns många hotell; så gott som minst ett på varje gata.

Kleparz

Norr om Stare Miasto hittar du området Kleparz som är känt för sitt marknadstorg, Stary Kleparz, och byggnader i neoklassisk- och art nouveau-stil. Här finns också många hotell i budgetklassen.

Att göra i Krakow

Polens kulturhuvudstad och en favorit bland studenter, historiker och kulturkoftor. I Krakow kan du njuta av ett avslappnat, och prisvärt, nattliv, besöka mängder med spännande museer och konstgallerior och beundra många vackra byggnader. Slottet Wawel, saltgruvan i Wieliczka och Rynek Glówny hör till några av stadens och närområdets mest kända sevärdheter. Behöver du mer inspiration inför din resa till Krakow? Kolla in Skyscanners reseguide till Krakow.

Flyg till Krakow

Hitta flyg till Krakow

Informationen på sidan är från juli 2017.

Hotell med toppbetyg i Kraków

från 661 SEK
från 923 SEK
från 1 703 SEK

Vad säger resenärer om Kraków?

9,8
Historieälskare
7,1
Matälskare
6,7
Nattuggla
6,6
Backpackers
6,6
Familjeresenärer
Medlemmars omdömen (251)
Joe Gordon
Joe GordonOrinda
2016-11-29

Vackra gamla stadsdelen! Stora kaféer och museer, säker, prisvärd och kul! Ge det ett försök !!

Child of Bohemia
Child of BohemiaKapstaden
2016-05-20

Krakow är stad som är älskad. De bryr sig mycket väl om honom och man sällan ser någon skräp på gatan. Den historiska centrum är otrolig och om du vill bara koppla av och den judiska torget är perfekt val.

Claudia Po
Claudia PoKraków
2016-04-23

I Krakow hittar du allt, även när du inte är ute efter något! Älskar det!

Juno Kim
Juno KimAnchorage
2016-03-22

Möjligen Polens mest populära destinationen, Krakow, är ett bra ställe att lära sig om Polen. Även om det besökts av många resenärer, men staden behåller fortfarande den ursprungliga charmen.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är februari, med ett genomsnitt på 561 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Kraków är maj, med ett genomsnitt på 1 098 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 724 SEK per natt. Det är 2 % lägre än det genomsnittliga priset 742 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Kraków är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 9,3 °C/48,7 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 24,9 °C/76,8 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på −3,8 °C/25,2 °F.
Närmaste flygplatsen för Kraków är Kraków (KRK) (11,52 km).

Planera en resa till Polen