Gdańsk

17 apr. 202018 apr. 2020

2 vuxna - 1 rum

Gdansk, Gdynia och Sopot utgör tillsammans den populära Trestaden som är en av Polens främsta turistdestinationer. Gdansk passar utmärkt för en weekend året om, medan Sopot och Gdynia främst lockar sommarturister. Prisnivån i Polen är betydligt lägre än i Sverige och här kan du bo på femstjärniga hotell till en bråkdel av priset du hade fått betala hemma. Här finns ett stort utbud av hotell, allt från moderna boutiquehotell till stora spahotell vid stranden.

Var ska man bo i Gdansk?

Gdansk centrum (Srodmiescie)

Utbudet av hotell i centrala Gdansk är generöst och bor du här har du gångavstånd till några av stadens absoluta måsten. Det är i centrum och i gamla stan som du hittar de flesta av Gdansk restauranger, barer och butiker och här finns gott om promenadstråk att utforska. Här hittar du hotell i samtliga prisklasser.

Sopot

Polens sommarstad nummer ett. Sopot ligger cirka en mil nordväst om Gdansk och är känd för sina fina spahotell, underbara vita strand och hektiska nattliv under sommarmånaderna. Sopot är dock en lika populär destination både bland unga som bland barnfamiljer. Det finns en väl utvecklad kollektivtrafik mellan Gdansk, Sopot och Gdynia och du kan ta dig runt med både tåg, buss och spårvagn på samma biljett.

Gdynia

I Gdynia finns gott om riktigt prisvärda hotell och detta är en utmärkt ort att bo på om du vill ha nära till bra shopping. Från Gdynia kan du också ta båten till halvön Hel som räknas till en av de vackraste platserna i Polen. Gdynia ligger norr om Sopot.

Att göra i Gdansk

I Gdansk gamla stadskärna finns det gott om historiska byggnadsverk och sevärdheter att beundra. Mariakyrkan, Oliwakatedralen och Zoo Gdansk Oliwa här till några av de mest kända besöksmålen. Gdansk, Sopot och Gdynia har alla ett bra utbud av restauranger, barer och caféer men även stora köpcenter där du kan fynda kläder till bra priser. Kolla in vår artikel om 5 underbara platser att besöka längs Polens kust för mer inspiration.

Flyg till Gdansk

Hitta flyg till Gdansk

Informationen på sidan är från juli 2017.

Hotell med toppbetyg i Gdańsk

från 560 SEK
från 984 SEK
från 984 SEK

Vad säger resenärer om Gdańsk?

9,8
Historieälskare
7,8
Familjeresenärer
7,5
Matälskare
7,2
Friluftsmänniskor
6,4
Hälsa
Medlemmars omdömen (81)
Sam Mann
Sam MannBirkenhead
2013-03-03

Stor stad med mycket att erbjuda för alla som besöker. Jag fick gå de gamla gatorna i Gdansk tar i den gula bås som kantar kullerstensgatorna.

Lisa Podumis
Lisa PodumisKnoxville
2017-05-22

Det var en av de bästa tiderna i mitt liv. Polen är vacker med vackra människor. Have skulle vilja besöka igen.

Nicky Carter
Nicky CarterLeominster
2017-01-06

Ta dig tid att klättra upp Mariakyrkan torn. Det kommer att ta tid, men utsikten är fantastisk. Inne i kyrkan är en enorm astromical klocka - värt att ta en titt på.

Brad Cope
Brad CopeQuakertown
2017-05-22

En sådan vacker stad! Om du någonsin göra det till Polen, måste du göra det till en vana att inkludera detta i din resa! Ses snart! Brad och Ewelina!

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är oktober, med ett genomsnitt på 498 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Gdańsk är juli, med ett genomsnitt på 797 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 623 SEK per natt. Det är 4 % lägre än det genomsnittliga priset 653 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Gdańsk är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 6,6 °C/43,9 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 21,8 °C/71,2 °F. Den kallaste månaden är januari, med en genomsnittstemperatur på −3,0 °C/26,6 °F.
Närmaste flygplatsen för Gdańsk är Gdańsk (GDN) (11,76 km).

Planera en resa till Polen