Karta

Flyg Phuket - Bangkok

Flyginformation Phuket till Bangkok

Billigaste returpriset senaste månaden

321 SEK

Flygbolag med direktflyg

12

Flyg per vecka

469

Genomsnittlig flygtid, total distans 683 kilometer

1 timmar 5 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Thai AirAsia

Bangkok Suvarnabhumi och Bangkok Don Meung

2 flygplatser

Flyg från Phuket till Bangkok

Aktuell information i mars 2016

 

Flygbolag som flyger från Phuket till Bangkok

6 bolag flyger från Bangkok till Chiang Mai: Thai Lion air, Air Asia, Nok Air, Bangkok airways, Thai Airways och Thai Smile. Alla är direktflyg.

 

Information om flygplatserna

Avgångsterminalerna:

Phuket International Airport

Flygplatsen är den andra mest besökta flygplatsen i Thailand. Huvudvägen som är förbindelse mellan Phuket flygplats och Phuket stad heter Thep Kasatri road. Phuket har länge varit ett populärt resemål för turister från hela världen och inte minst för Thailändarna själva.

Här finns ett bra utbud av restauranger och olika slags butiker.

 

Ankomstterminalen:

Bangkok – Suvarnabhumi flygplats

Suvarnabhumi Airport är Bangkoks nya internationella flygplats som tog över efter Don Muang Airport i september 2006. Den är en av världens tio största flygplatser och ligger cirka 30 kilometer öster om Bangkoks centrum.

Att ta sig in till Bangkok är lätt med vanlig buss och flygplatsens taxiservice. Det finns även en så kallad Airport Link som tillhandahåller direkt tågtrafik till centralstationen. Airport Express har också fyra direkta bussförbindelser till olika hotell i innerstaden och en dygnet-runt buss avgår dessutom från bussterminalen vid Transport Centre.

Taxi finns på Nivå 1 i ankomstterminalen.

 

Praktisk information

Vid inresa till Thailand behöver du ha svenskt pass. Du erhåller då visum för 30 dagar och du kan sedan ytterligare förlänga visumet med högst 30 dagar. Ansökan görs då vid något av den thailändska immigrationsmyndighetens kontor.

Från och med den 20 mars 2016 tillämpas striktare visumregler i Thailand. Besökare som stannar i landet efter det att visumet har gått ut riskerar att få ett inreseförbud.

 

Vad du kan förvänta dig i Bangkok

Kostnader:

Thailands valuta heter Baht och prisläget är mycket billigare här än hemma. Att äta för 50-80 kr per dag och person och kanske ändå billigare är inget problem om man väljer "rätt" matställen och maträtter. Priser för taxi i Bangkok börjar med 35 baht (strax under 8 kr) sedan 5.50 baht per kilometer för de första 10 kilometrarna och därefter 6.50 baht per kilometer för 20-40 km osv. (december 2015).

 

Klimat:

Thailands klimat är oftast hett och fuktigt med undantag av den norra delen där man kan behöva en tröja under den svalare perioden på året.

Den behagligaste tiden att besöka Thailand är under den svalare och torrare perioden mellan november till februari. Det är också den tiden som det är mest turister i Thailand och priserna på hotell går upp en hel del.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.