Karta

Flyg till Köln

Tysklands fjärde största stad är internationellt känd som en kulturmetropol och är en av landets äldsta städer. Den har trots förstörelsen under andra världskriget ett par äldre byggnader som är värda ett besök. Många av stadens gamla kvarter har även blivit omsorgsfullt renoverat och erbjuder intressanta promenader, god mat, bar-hoppande och shopping.

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

Det går att åka till Köln året om. Det tyska klimatet varierar mycket, så det är nog en god ide att ha lite av varje med i klädväg. Det mildaste och varmaste vädret hittar man från maj till oktober, men vädret kan också vara behagligt på andra tidspunkter av år

Ta sig runt

Köln har ett väl utbyggt spårvagnsnät med spårvagnar som både går i gatuplan och under jord.

Öppettider

Butiker har öppet från 9.00 till 18.30 (måndag-fredag), torsdag ofta till 20.30, samt från 9.00 till 13.00/14.00 (lördag)

Banker har öppet 8.00 till 16.00 (måndag-fredag), torsdag ofta till 17.30.

Dricks

Betala ca 5 procent på restaurangnotan och runda av upp till närmaste euro på taxinotan.

Nödnummer

112

Sevärdheter (topp 5)

Kölner Dom

Kölner Dom är en av världens mest kända sevärdheter. Bygget av denna väldiga kyrka inleddes redan under 1200-talet, men den kompletta konstruktionen stod helt färdig först år 1880. Kyrkan är byggd i gotisk stil efter fransk förelaga och är hela 156 meter hög.

Die Kölner Philharmonie

En konserthall i vilken all möjlig musik, såsom folkmusik, pop och kammarmusik, spelas. Dock är det en ambition att föra fram ny och ovanlig musik, gärna skriven av relativt okända kompositörer.

Roman-Germanic museum

Ett museum med tysk och romersk konst. Bland annat finns här en gigantisk mosaik - Dionysosmosaiken. En del konst är från 200-talet e.Kr.

Belgisches Viertel

Ett område väster om ringgatan, ligger Kölns bohemiska kvarter där man även kan lyssna till staden kända elektroniska musik på barerna och pubarna eller besöka någon av inneklubbarna och design-barerna.

Besök en festival

Man kan även besöka staden för några av de årliga festligheterna så som Christopher street day som är en av de största festerna inom gayvärlden med över 500.000 besökare årligen.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1 miljon

Valuta: Euro

Landsnummer: 49

Religion: Kristendom

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Tyska 

Hotell i Köln

Hitta hotell i Köln

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Köln

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.