Karta

Flyg till Dortmund

Välkommen till Dortmund i Tyskland. Här vid Dortmund-Ems kanalen ligger staden som är ett viktigt transportcenter med sin kanalhamn, Europas största. Här förekom tidigare omfattande kolbrytning men ingen aktiv gruva finns kvar idag. Nu fokuserar man istället på telekommunikation och logistik. För den som vill smaka på staden rekommenderas en svalkande Dortmunder, öltypen med anor på orten.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum vid inresa till Tysklnad.

Säsong

Mycket att se året runt men December är extra charmigt när en av Tysklands största julmarknader breder ut sig i staden.

Ta sig runt

Tyskland har bland världens bästa kommunikationer och Dortmund är inget undantag. Buss, tunnelbana, taxin och om du hyr bil - parkeringsplatser!

Öppettider

Oftast måndag - lördag kl. 10.00-20.00. Besöker du staden på helgen - passa på att göra dina inköp på lördagen för många håller helt stängt på söndagar. Vissa större butiker och shoppingcenter öppnar dock lite tidigare alla dagar.

Dricks

Serviceavgift och moms ingår i priset på din nota men det är brukligt att jämna upp till närmaste euro vilket bör motsvara 5-10%.

Information och nödfall

Polis 110

Ambulans 112

Brandkår 112

Sveriges ambassad (ligger i Berlin): Rauchstraße 1, 10787 Berlin

Tel: +49 30 50 50 60

Sevärdheter

Kolgruvan Zollern ansågs då den startades 1902 vara en riktig modellgruva med det senaste inom teknologi och en hänförande arkitektur. Maskinhallen i jugend och den slottsliknande administrationsbyggnaden vittnar om betyget då nog var mitt i prick. en utmärkt utställning visar gruvarbetarnas hårda liv och här finns gott om möjligheter till interaktivt och engagerande lärande - både för barn och vuxna.

St Peters Kyrka, Petrikirche, 1400-tals kyrkan med sitt massiva altare, en höjdpunkt på besöket här. Altaret är stängt på sommaren men om du besöker kyrkan under andra årstider ska du passa på att studera de 633 individuellt snidade och förgyllda figurer som levandegör påskens berättelser. På sommaren är dock de målade panelerna tillgängliga och kyrkan även så värd ett besök.

Borussia Dortmund, stadens berömda och omåttligt populära och framgångsrika Bundesliga fotbollslag spelar sina hemmamatcher på den legendariska Westfalenstadion, nu märkt Signal Iduna Park. Här på en av Tysklands största arenor kan du gå en guidad visning. Stadion håller 80 000 sittplatser.

Konst och Kulturmuseum (Museum Für Kunst & Kulturgeschichte) hyser i sin art deco byggnad kulturhistoriska föremål från staden. Här finns bland mycket annat sevärt en gnistrande romersk guld-skatt, rum inredda enligt tidsålder, målningar och mycket mer.

Florianturm, Floriantornet är ett landmärke och Dortmunds telekommunikationstorn. Tornet har fått sitt namn av St Florian, beskyddare av trädgårdsmästare, och byggdes redan 1959 som attraktion på stadens jordbruks- och trädgårdsmässa samma år. På övre våningen finns en snurrande restaurang och utsikten härifrån är magnifik!

Hotell i Dortmund

Hitta hotell i Dortmund

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Dortmund

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.