Karta

Condor

Det tyska flygbolaget Condor airlines grundades redan år 1955 och var en av de första flygbolagen i världen som erbjöd kommersiella resor till sina kunder. År 1971 var bolaget en del av Lufthansa och år 2002 blev de införlivade i resebyrån Thomas Cook.

Condor har i dag en flotta med 34 flygplan och flyger till 77 destinationer runt om i världen. Deras hemflygplats är Frankfurt och därifrån har de dagliga avgångar till flygplatser i norra, centrala och södra Europa. Bland Condors destinationer i Asien finns Indien, Cypern, Sri Lanka, Maldiverna och Thailand. De flyger även till några destinationer i Nordamerika.

Sedan första oktober 2013 har samtliga bolag i Thomas Cook-koncernen samlas under en enda symbol, det soliga hjärtat som syns på vingstjärten på flygplanen. Under sommaren 2014, kommer hela Condor långdistansflottan successivt förses med underhållningssystem i alla klasser och helautomatiska, bekväma fällbara säten i den nya Condor Business Class. 

Varför flyga med Condor?

Så checkar du in

Med Condor kan du välja att checka in online via en dator, med hjälp av din mobiltelefon eller i incheckningsmaskinen på flygplatsen. Du kan självklart också checka in på traditionellt vis på flygplatsen, vilket rekommenderas om du reser du med djur, specialbagage, utan vuxet sällskap, har nedsatt rörelseförmåga eller har gjort en gruppreservation med mer än nio passagerare. Incheckning online och via mobil kan göras från och med 24 timmar och fram till två timmar innan avresa och du kan välja att antingen skriva ut dit boardingkort eller att spara det på mobilen. Reser du med enbart handbagage och har checkat in online kan du, väl framme på flygplatsen, bara att gå direkt till säkerhetskontrollen. Har du bagage och är färdig incheckad är det bara att lämna in dina väskorna vid drop off-disken.

Bagage och avgifter

Endast ett handbagage som väger sex kilo är tillåtet per person i kabinen (gäller även för barn under 2 år). Måtten 55 x 40 x 20 cm får inte överskridas. Utöver handbagage, kan man ta med en bärbar dator utan extra kostnad. Reglerna för incheckat bagage skiljer sig åt beroende på vart du ska resa och i vilken klass. Till alla destinationer, förutom USA, Kanada, Puerto Rico, kan du som flyger i Economy Class checka in gratis en väska på 20 kilo. Om du flyger i Business Class är det en väska på 30 kg som gäller, utan extra kostnad. Ska du flyga till USA, Kanada eller Puerto Rico eller från Brasilien bör du kolla upp med flygbolaget vilka bagageregler som gäller.

Platser

Du kan reservera din favoritplats på nätet, på telefon, eller på resebyrån upp till 48 timmar före avgång. Om du missat att boka din plats på förhand, kan du för en liten avgift säkra din favoritplats även efter det. Reservation av platser är gratis för passagerare som bokat i Business Class och Premium Economy Class. Från 12 timmar före avresa kan alla välja sin plats gratis bland de platser som finns kvar.

Förfriskningar ombord

Condor erbjuder alla passagerare, även på de kortaste flygningarna, ett utbud av mat och förfriskningar, både alkholhaltiga- och alkoholfria drycker. Kaffe, te och vatten serveras ombord till alla passagerare utan extra kostnad. På vissa internationella långdistansflygningar finns speciella menyer till försäljning utöver det vanliga utbudet.

Bokningsavgifter

En serviceavgift på upp till 18 euro läggs på bokningar som betalas med kreditkort. Prisvariationer beror på om du ska åka ett kort- eller långdistansflyg.

Condor

4,5/5
Baserat på 5486 omdömen

Vi betygsätter leverantörer baserat på användarfeedback om: pristillförlitlighet, avgifter, kundservice och hur användarvänlig leverantörens webbplats är.

Läs mer

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.