Karta

Flyg till Stuttgart

Stuttgart är huvudstad Baden-Württemberg och är belägen mellan Schwarzwald och de Svabiska alperna i den så kallade Stuttgartkitteln. Från museer, historiska bilar och vingårdar, till vackra vandrings- och cykelleder och idyllisk natur, resor till Stuttgart kan verkligen bli mycket omväxlande. Här finns dessutom teater i världsklass, museer och gallerier samt en blomstrande mat- och vinkultur.

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

Det går att åka till Stuttgard året om. Det tyska klimatet varierar mycket, så det är nog en god ide att ha lite av varje med i klädväg. Det mildaste och varmaste vädret hittar man från maj till oktober, men vädret kan också vara behagligt på andra tidspunkter av år

Ta sig runt

Kollektivtrafiken i Stuttgart är effektiv och det är enkelt att ta sig runt i staden. Stadtbahn Stuttgart, en typ av spårväg, är det bästa alternativet för kortare sträckor och den stannar till vid de flesta ställen som du kommer att vilja besöka. De flesta sevärdheterna ligger bara en kort promenad från torget Schlossplatz.

Öppettider

Butiker har öppet från 9.00 till 18.30 (måndag-fredag), torsdag ofta till 20.30, samt från 9.00 till 13.00/14.00 (lördag)

Banker har öppet 8.00 till 16.00 (måndag-fredag), torsdag ofta till 17.30.

Dricks

Betala ca 5 procent på restaurangnotan och runda av upp till närmaste euro på taxinotan.

Nödnummer: 112

Sevärdheter (topp 5)

Schlossgarten

Om du vill uppleva stadens vackra grönområden, kanske under en weekend, ska du bege dig till slottsträdgården Schlossgarten, som är startpunkten för en rad sammanlänkade parker som lokalinvånarna kallar för Das Grüne U (det gröna U:et) på grund av den form de bildar på stadskartan.

Mercedes-Benz Museum

Det enda museum i världen som kan visa hela bilindustrins historia utan en enda lucka i berättelsen. Den futuristiska museibyggnaden är pampig redan på utsidan, men insidan med 160 verkliga klenoder – utställningsbilarna – är ännu mer imponerande.

Kunstmuseum Stuttgart

Här kan man beundra den storslagna samlingen av klassisk modern konst och samtida konst.

Balettensemblen och statsoperan

De är världskända och bjuder på fängslande skådespel i fantastiska produktioner. Vill du uppleva andra musikaliska läckerbitar gå på en konsert med den stora Stuttgart-orkestern, besök en jazzklubb eller köp biljetter till en musikal på nöjeskomplexet SI-Centrum.

Stuttgarter Weinwanderweg

Området kring Stuttgart karaktäriseras av de många vingårdarna och det är trevligt att ta en tur på Stuttgarter Weinwanderweg. Här hittar du ett fint nät av vandringsleder som rör sig mellan områdets små vinbyar. Här kan du smaka på regionens fruktiga Trollinger, den citrusliknande Rieslingen och även byta några ord med lokalbefolkningen.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 600.000

Valuta: Euro

Landsnummer: 49

Religion: Kristendom

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Tyska 

Hotell i Stuttgart

Hitta hotell i Stuttgart

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Stuttgart

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Stuttgart: Stuttgart.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, AIS Airlines, Eurowings Europe, Kenya Airways och Nouvelair flyger alla direkt till Stuttgart.
Den billigaste månaden att flyga till Stuttgart är maj.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.