Karta

Flyg till Hamburg

Den förmögna hansastaden Hamburg överraskar med sitt utbud av design, arkitektur och gatuliv. Här finns något nytt att upptäcka varje dag. Med förstklassig shopping, mängder av muséer, mysiga fik och restauranger så är det bara att välja och vraka. Visste du att Hamburg även är världens tredje största stad efter New York och London när det gäller musikaler. Tillsammans med Reeperbahn gör det staden till ett pulserande nöjeslivsmecka på kvällar och helger.

Visum

Nej, det behövs inte.

Säsong

Det går att åka till Hamburg året om. Det tyska klimatet varierar mycket, så det är nog en god ide att ha lite av varje med i klädväg. Det mildaste och varmaste vädret hittar man från maj till oktober, men vädret kan också vara behagligt på andra tidspunkter av året.

Ta sig runt

Hamburg har ett väl fungerande transportsystem, det finns både tunnelbana och spårvagn, bussar och cyklar. Du kan också se staden till fots och hyra en cykel när du blir trött i fötterna. Hamburg är perfekt att uppleva på två hjul. Det finns även båtturer som tar dig runt genom Hamburg. Du kan till och med hyra en egen kanot.

Öppettider

Butiker har öppet från 9.00 till 18.30 (måndag-fredag), torsdag ofta till 20.30, samt från 9.00 till 13.00/14.00 (lördag)

Banker har öppet 8.00 till 16.00 (måndag-fredag), torsdag ofta till 17.30.

Dricks

Betala ca 5 procent på restaurangnotan och runda av upp till närmaste euro på taxinotan.

Nödnummer: 112

Sevärdheter (topp 5)

Beatlemania

I fem våningar får du följa med på Beatles musikaliska resa med start i 60-talets Reeperbahn och Hamburg. Här finns en värld uppbyggd med trummor, skivstudio och även den riktiga ”Yellow Submarine”. Här får du njuta av musiken som gjort avtryck i musikens historia, lyssna på intervjuer och få känslan att ”All you need is love”. Du hittar muséet mitt på Reeperbahn.

Sköna parker

Alsterpark är Hamburgs helt klart populäraste park med många caféer och restauranger. En annan park är "Planten un Blomen" som ligger mellan Alster och S:t Pauli. Här finns ett tropiskt växthus, en botanisk trädgård, och Europas största japanska trädgård. I stadsparken finns en friluftsscen och ett betydande planetarium.

HafenCity

Strosa omkring i de gamla magasinkvarteren, njut av atomsfären och se hur den nya delen av Hamburg, med sina mysiga butiker och fik, växer fram. Ta en paus på tehuset Momentum där du kan dricka dig genom världens alla hörn. I HafenCity finner man också det omtalade Miniatur Wunderland. Här kan du besöka delar av världen i miniatyr. Vad sägs om ett besök i Schweiz, Kiruna eller varför inte Las Vegas?

Alte Fischmarkt

På söndagar kl. 5.00 - 9.30 (på vinterhalvåret från kl. 7) säljs och köps alla möjliga sorters varor på Hamburgs traditionsrikaste marknad sedan 1703, Fischmarkt. Här finns allt att köpa, från teserviser till en hel ankfamilj. Marknaden ärskilt älskad av morgonpigga, klippjägare och turister.

Reeperbahn

Reeperbahn har länge varit Hamburgs nöjescentrum. Gatan var på 60- och 70-talet ökänd för sin höga kriminalitet, men staden satte in större polisresurser och stiftade nya lagar för att få bukt med kriminaliteten. Idag är stadsdelen betydligt lugnare och en kult-plats att besöka. I området kring Reeperbahn finns flera inrättningar där man kan spela bingo eller stoppa pengar i enarmade banditer eller spelmaskiner.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1,7 miljoner.

Valuta: Euro

Landsnummer: 49

Religion: Kristendom

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Tyska 

Hotell i Hamburg

Hitta billiga hotell i Hamburg

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Hamburg

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.