Frankfurt am Main

8 apr. 20209 apr. 2020

2 vuxna - 1 rum

Frankfurt är inte bara den Europeiska Unionens geografiska säte, eller staden som - med sin enorma Messe Frankfurt - är proffs på att arrangera mässor: det är också en stad på rask frammarsch bland hippa trendsättare och livsstilsmagasin. Här kan du välja och vraka bland något av Frankfurts många hotell i en stadskärna som är relativt ny, då de allra flesta av Frankfursts äldre bebyggelse förstördes under Andra Världskriget. Om detta är Frankfurt inte sen att berätta, i något av de otaliga museer den här staden har ett erbjuda. Här finns allt från konstmuseum, kommunikationsmuseum, historiska, judiska, med mycket mera. Frankfurt som namn betyder från början ”vadställe” just för att ”Frankerna” (dvs fransmännen) en gång vadade över floden Main som flyter centralt mellan de många museerna, och utgör en av de vackraste platserna i Frankfurt. Välkommen till en stad på frammarsch, vadande är helt frivilligt. 

Var ska man bo i Frankfurt

Bo i hjärtat av staden - mitt bland Frankfursts museer

Väljer du att bo i hjärtat av Frankfurt, får du också nära till det allra mesta så som de många museer som ligger här och väntar med oräkneliga historier att få berätta. Är du det minsta historieintresserad, kan du absolut spendera en hel dag med att gå runt i de olika museerna, med välbehövlig paus på något av de många caféer som kryddar Frankfurts gator. Här är Frankfurts hotell både många och prisvärt billiga, perfekt för dig som är kulturintresserad men kanske inte har obegränsad ekonomi. För att ta dig vidare runt i staden finns det både tunnelbana, buss och spårvagn att välja på. 

Bo i de hippa kvarteren kring Bahnhofsviertel

För att vara säker på att du inte missar det som just nu är på god väg att sätta Frankfurt på en helt ny typ av karta: rekommenderar vi att du väljer att bo i trakterna kring Bahnhofsviertel. Detta är ett område som fått ett uppsving i ryktet på senare tid, då det ständigt öppnar nya halvhemliga barer och restauranger med nytänkande teman och DJs, samtidskonsten är ständigt närvarande helt enkelt.  

Här i Frankfurts Bahnhofsviertel hittar du många hotell och hostel till bra priser, samtidigt som du har nära till både tunnelbana och bussar för att ta dig vidare och runt. Mycket givande plats för dig som är kulturintresserad! 

Flyg till Frankfurt

Nyfiken på Frankfurt? Hitta en resa som passar just ditt liv och plånbok - Skyscanner hjälper dig!

Informationen på sidan är från Januari 2018

Hotell med toppbetyg i Frankfurt am Main

från 774 SEK
från 998 SEK
från 1 598 SEK

Vad säger resenärer om Frankfurt am Main?

9,8
Affärsresenärer
9,4
Historieälskare
8,5
Friluftsmänniskor
8,3
Familjeresenärer
7,6
Äventyrsresenärer
Medlemmars omdömen (299)
Callum Soukup-Croy
Callum Soukup-CroyGlasgow
2016-05-20

Denna stad verkligen beror på när du besöker eftersom det inte finns en enormt mycket att göra och det kan märkas som en lite själlös jämfört med vissa andra mer spännande tyska städer. Men kom i december då julmarknader är i full gång och du kommer att finna att det finns mycket att hålla dig sysselsatt. Marknaderna är utmärkt och fotogenisk, Zoo är utmärkt och det finns några bra restauranger.

Waranya Ph
Waranya PhBryssel
2016-05-01

Gammalt torn och trevligt område nära järnvägsstationen och även utomhus. Ser cool när det soligt och sitter med kyla öl

Jim Barton
Jim BartonPhiladelphia
2016-01-14

Stannade här på en en natt stoppa tillbaka från Edinburgh. Har en bra känsla för det, men tyvärr var jag här på en tisdag kväll i mitten av januari när inte många människor går ut och framför allt eftersom julen är över och alla vilar. Horisonten är vackra på natten och det finns gott om saker att se. De människor jag träffade var mycket vänlig. Jag har en blå krage känsla som jag gillar. En bra ärliga fungerande mans stad.

Krista Canfield McNish
Krista Canfield McNishSan Francisco
2015-08-31

De flesta människor känner Frankfurt på grund av dess internationella flygplats, men det är staden är värt att spendera en dag eller två i när du flyger genom. Promenera vid floden Main och kolla in Römerberg när du är i stan.

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är augusti, med ett genomsnitt på 911 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Frankfurt am Main är februari, med ett genomsnitt på 2 509 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 1 073 SEK per natt. Det är 25 % lägre än det genomsnittliga priset 1 344 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Frankfurt am Main är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 5,2 °C/41,4 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis augusti med en genomsnittstemperatur på 21,3 °C/70,3 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −3,2 °C/26,2 °F.
Närmaste flygplatsen för Frankfurt am Main är Frankfurt am Main (FRA) (11,29 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Mannheim (71,98 km)

Planera en resa till Tyskland