Karta

Flyg till Nürnberg

Välkommen till Tyskland och delstaten Bayerns näststörsta stad.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum vid inresa till Tyskland.

Säsong

Vår och höst är vädret soligt, klart och behagligt. Somrarna kan vara varma men även regniga med åskskurar. Vintern har sin charm speciellt innan jul då julmarknader lockar med stämning och trevliga julklappar.

Ta sig runt

Gamla staden utforskar du med fördel till fots och för vidgade vyer kan någon av de många kollektivtrafikrutterna passa.

Öppettider

Större shoppingcenters har öppet från kl. 09.30-20.00 alla dagar men mindre butiker och marknader har inte lika generösa tider. Kolla gärna på förhand så att just det du är ute efter plötsligt inte är tillgängligt t.ex. på en söndag.

Dricks

Många restauranggäster i Tyskland lämnar en 10% dricks även om service (”bedienung”) redan är inkluderat på notan. Även en 5% dricks är acceptabel, speciellt om du bara har beställt en öl eller ett mellanmål, 10% regeln syftar främst till restaurangnotor på 10 EUR och över. För en exceptionell service kanske du väljer att lämna upp till 15%.

Information och nödfall

Polis 110

Ambulans 49 911

Brandkår 112

Sveriges ambassad (ligger i Berlin)

Rauchstraße 1

10787 Berlin

Tel: +49 30 50 50 60

Sevärdheter

Bland Nürnbergs museer märks konstmuseet Germanisches Nationalmuseum vilket räknas som landets viktigaste museum för tysk kultur. Här samlas verk av målare och skulptörer, arkeologiska artefakter, vapen och rustningar, musikaliska och vetenskapliga instrument och naturligtvis leksaker.

Leksaker har varit ett av Nürnbergs kännetecken och mässan Spielwarenmesse International Toy Fair Nürnberg anses vara världens största fackmässa för spel och leksaker. Här presenteras årligen nyheter under den 6 dagar långa mässan som vänder sig enbart till fackfolk, media och inbjudna gäster. Bland de tolv specialkategorierna på mässan kan nämnas ”modelljärnvägar” och ”dockor”. Även om just mässan är stängd för allmänheten märks traditionen som leksaksstad på många ställen i området.

Sankt Lorenzkirche, som började byggas 1260, är en annan sevärdhetmed sin mörka skönhet. Det är dramatiskt och stämningsfullt med belysta pelare och kyrkans sotiga tak. Här trängs de konstnärliga uttrycken och tävlar om din uppmärksamhet - ta dig tid att verkligen titta och missa inte vänstra gångens sniderier som känsligt vindlar upp mot taket. De färgade glasen, särskilt den magnifika rosen, i fönstren har sin egen skimrande charm.

I staden hålls årligen julmarknaden Christkindlesmarkt på centraltorget i den gamla delen av staden. Myller och människor, musik och leksaker, ornament och naturligtvis pepparkakor! Den kryddiga doften av dessa ”Lebkuchen” och varmt vin fyller den kyliga luften i adventstid. Från första advent fram till jul kan du marinera dig i julstämning här.

Albrecht Dürer, Tysklands kanske mest berömda renässans konstnär, bodde och arbetade vid Albrecht Dürer Haus från 1509 fram till sin död 1528. Ta del av en multimediashow och den audioguidade rundtur i detta vackra fyravåningars hus. Huset är representativt för den blomstrande eran och Dürers historia berättas personligt av hustrun Agnes. En av höjdpunkter är de praktiska demonstrationerna i den återskapade studion och tryckeriet på tredje våningen. På vinden kan du närmare granska kopior och originalarbeten i galleriet med ett urval av Dürers arbeten. Speciella turer ledda av en skådespelerska klädd som Agnes sker några gånger per vecka, språket på dessa varierar så kontrollera gärna på förhand för att få ut maximalt av ditt besök.

Hotell i Nürnberg

Hitta hotell i Nürnberg.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Nürnberg

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Nürnberg: Nürnberg.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, Eurowings Europe, Kenya Airways, Air Mauritius och GOL Linhas Aéreas flyger alla direkt till Nürnberg.
Den billigaste månaden att flyga till Nürnberg är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.