Karta

Flyg till Finland

De tusen sjöarnas land lockar turister från hela världen. Till Finland kommer besökare för att uppleva den storslagna naturen med norrsken och fjäll i Lappland och vackra skärgårdsöar och sjöar i söder. Flyg till Finland och besök den trendiga huvudstaden Helsingfors, känd för sin design och sina många bra restauranger. Vid inloppet till Helsingfors hittar du dessutom Sveaborg, en av världens största sjöfästningar och ett unikt minnesmärke uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv. Reser du med barn bör ni inte missa Rovaniemi i Lappland där jultomten sägs hålla till eller varför inte Nådendal utanför Åbo där Muminvärlden finns att beskåda.

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare. Ett giltigt pass eller nationellt id-kort måste kunna visas upp.

Bästa tiden att att åka till Finland

Finland lockar besökare året runt. De flesta turister kommer dock mellan maj och september då det är som varmast. Vintermånaderna lockar också besökare, det är inte minst norrskenet och möjligheterna till diverse vinteraktiviteter som lockar människor från hela världen.

Flyg till Finland

Hos Skyscanner kan du jämföra billiga flyg till Finland och sedan boka dina flygbiljetter direkt genom att klicka dig vidare till resebyråernas och flygbolagens webbsidor. Direktflyg från Sverige finns till ett flertal destinationer i Finland, däribland Helsingfors, Uleåborg, Tammerfors och Vasa. Finnair, SAS, Norwegian och Nextjet är några av flygbolagen som erbjuder flyg från Sverige till Finland.

Resor till Finland

Via Skyscanner kan du, förutom att jämföra flyg till Finland, även boka hotell i Finland. Det blir smidigare på det viset och du kan enkelt sätta ihop din resa till Finland på egen hand. Gå till vår hotellsökning och hitta alla möjliga sorters hotell, från budget till lyx, och det som passar dig. Det tillkommer inte några extra avgifter för att boka resor till Finland via Skyscanner.

Allmän fakta om Finland

Dricks

Du behöver inte betala någon dricks i Finland, den är inräknad i restaurang- och taxinotor. Har servicen varit utöver det vanliga kan man dock lägga på lite extra.

Öppettider

I Finland håller de flesta butiker öppet vardagar mellan klockan 10.00 och 18.00. Större köpcentrum har generösare öppettider och håller oftast öppet vardagar mellan klockan 09.00-20.00, lördagar 09.00-18.00 och söndagar mellan 12.00 och 18.00.

Resa runt i Finland

Hyrbil är ett smidigt sätt att resa runt i Finland med. Tänk på att det inte är tillåtet att använda mobiltelefonen medan man kör, om man inte använder sig av en handsfree. Kollektivtrafiken i Finland är väl utbyggd och det är lätt att ta sig runt både i och mellan olika städer. Helsingfors kan med fördel utforskas till fots.

Nödnummer

Allmänt nödnummer i Finland: 112

Tidsskillnad

UTC+2

Invånare

Cirka 5,5 miljoner.

Valuta

Euro

Språk

Finska

Religion

I Finland är majoriteten kristna.

 

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.