Jämför och spara på hotell i Åbo

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Åbo

Använd vår karta för att hitta hotell nära Åbo eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Åbo. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Åbo - jämför billiga hotell i Åbo

Är du nyfiken på Åbo? Du är inte ensam! Åbo är Finlands femte största och allra äldsta stad, ursprungligen en medeltidsstad men numera en plats där både tradition och modernt stadsliv får rum. Finland kallas ibland de tusen sjöarnas land, och det är inte svårt att förstå. Vart man än vänder sig i Åbo har man nära till vattnet, varför båten som transportmedel är både ett vanligt och smidigt sätt att ta sig fram med. I hjärtat av Åbo finner du landets mest berömda domkyrka - med anor från 1200-talet - vackra kullerstensgator längs med Aura å, och fullt med evenemang och mysiga caféer. Hotell i Åbo eller vandrarhem och bed and breakfast i och omkring Åbo är inte svårt att hitta, boendemöjligheterna är många! 

Var ska man bo i Åbo? 

Bo historiskt - alldeles vid Åbo slott

Det är ingen konst att hitta både hotell i Åbos kvarter vid Åbo Slott, och även hostel och vandrarhem. Eftersom ån delar större delen av Åbo i fyra delar kan du enkelt ta den kostnadsfria färjan över till Åbos nordvästra sida, om du inte bor alldeles intill slottet. Slottet är byggt i renässansstil, och härstammar från 1280-talet men har haft många olika funktioner genom åren. Idag finns där ett museum och självklart även guidade visningar att ta del av. Bara att befinna sig på så historisk mark är en upplevelse i sig!  Även om du inte är inbiten historiefantast befinner sig Åbo Slott i väldigt vackra och natursköna omgivningar, perfekt för den fotointresserade eller bara den som vill ha lite lugn och ro. Du tar dig enkelt vidare runt i Åbo, antingen med buss eller färja eller en kombination.

Bo i Åbos skärgård

Åbos skärgård är både central och spelar en stor roll i stadsbilden. Det har den alltid gjort, då Åbo från början var Finlands största maktcentrum och fortfarande är en av Finlands viktigaste hamnstäder. Åbos skärgård går att nå till fots och/eller med färja, och det finns gott om hotell i Åbos  historiska skärgårdsidyll, samt förstås även rum att hyra på hostel, eller av privata uthyrare. Perfekt resmål för dig som gärna njuter av vacker och många gånger orörd natur, eller varför inte kopplar av med lite golf eller spabesök? 

Flyg till Åbo 

Spara restid och gör den till upplevelsetid istället! Ta flyget till Åbo - du hittar ditt perfekta flyg med hjälp av Skyscanner!

Informationen på sidan är från december 2017.