Jämför och spara på hotell i Helsingfors

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Helsingfors

Använd vår karta för att hitta hotell nära Helsingfors eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Helsingfors. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Helsingfors - jämför billiga hotell i Helsingfors

Jämfört med många andra huvudstäder så är Helsingfors en tämligen liten stad, men här finns ändå många intressanta sevärdheter, bra shopping och ett pulserande nattliv. Helsingfors är en guldgruva för alla med intresse för vacker och innovativ inredning. I stadens centrala delar finns gott om riktigt snygga hotell. I Helsingfors kompakta stadskärna tar man sig enklast fram till fots, men blir man ändå trött i fötterna är det bara att hoppa på någon av alla spårvagnar som svischar förbi. Det finns ett stort utbud av hotell i Helsingfors i alla prisklasser.

Var ska man bo i Helsingfors?

Centrum

Det kryllar av hotell i Helsingfors centrum. På helgerna går det nästan alltid att hitta rum till bra pris på någon av de stora kedjorna. Detta är ett utmärkt läge för dig som vill bo så du har nära till allt. Du befinner dig ett stenkast från Stockmann, Boulevarden, hamnen och Svenska Teatern och kan ta del av allt som staden har att erbjuda från kultur och restauranger till barer och mysiga fik. Letar du efter billiga hotell i Helsingfors centrum? Då kan det vara bra att boka ditt boende i god tid innan avresa; Helsingfors är en populär destination som lockar många besökare.

Främre Tölö

Tölö är en mysig liten stadsdel som indelas i en främre och en bortre del. Gränsen emellan dem går ungefär vid Tölö Torg. I främre Tölö finns Riksdagshuset, Tempelplatsens kyrka, Finlands nationalmuseum, Finlandiahuset, Sandudds begravningsplats med bland andra republikens presidenter begravda, och sandstranden ”Hietsu”. Bo på hotell i Främre Tölö om du vill bo relativt lugnt och centralt och ha nära till några av Helsingfors populäraste sevärdheter.

Bortre Tölö

I Bortre Tölö finns bland annat Helsingfors Olympiastadion som ursprungligen byggdes för sommar-OS 1940, men som på grund av andra världskriget först användes under OS i Helsingfors 1952. Kring Olympiastadion finns flera sportanläggningar, bland andra Helsingfors ishall, fotbollsstadion och den populära simstadion, där man sommartid kan ta sig ett dopp i en bassäng i det fria. Också Nationaloperan ligger i bortre Tölö och den vackra Sibeliusparken. Bor du på hotell i Bortre Tölö kan du enkelt kombinera storstadsliv med sportaktiviteter.

Berghäll

Berghäll är den klassiska arbetarstadsdelen i Helsingfors och har under de senaste åren sett ett generationsskifte. Ungdomar med kreativa sysselsättningar flyttar in i de billiga smålägenheterna. De traditionella mellanölsbarerna har börjat få konkurrens av trendiga fik. Gillar du Södermalm i Stockholm, är det här stället för dig. Överväg att bo på hotell i Berghäll om du söker ett trendigt, alternativt och charmigt område.

Eira

Eira är Helsingfors lyxiga kvarter i södra centrala Helsingfors nära vattnet. Fina gamla damer med minkpäls och tung parfym är vardagsmat här. Husen är vackra och gamla och gatorna smala och slingrande. Många länder har sina ambassader här. Hotell i Eira brukar vara av de mer lyxiga, och dyrare, sorten.

Att göra i Helsingfors

Helsingfors är en utmärkt weekenddestination och en storstad med en härlig puls. Här finns restauranger i världsklass, spännande sevärdheter och bra shopping. Sveaborg, Tempelplatsens kyrka och Senatstorget hör till några av de mest populära sevärdheterna i Helsingfors. Salutorget, nöjesparken Borgbacken och Helsingfors domkyrka är några andra populära besöksmål. För mer tips på sevärdheter i Helsingfors: Topp 9 saker att göra i Helsingfors

Flyg till Helsingfors

Hitta flyg till Helsingfors

Informationen på sidan är från augusti 2017.