Karta

Flyg Chicago - New York

Flyginformation Chicago till New York

Billigaste returpriset senaste månaden

1.125 SEK

Flygbolag med direktflyg

11

Flyg per vecka

565

Genomsnittlig flygtid, total distans 1189 kilometer

1 timmar 55 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

United

New York John F Kennedy, New York Newark, New York LaGuardia och Stewart International

4 flygplatser

Flyg från Chicago till New York

Aktuell information i mars 2016

 

Flygbolag som flyger från Chicago till New York

Åtta bolag flyger från Chicago till New York. Alla är direktflyg.

Till La Guardia airport flyger: Delta, American airlines, Air Canada, United, British airways, Spirit airlines och Southwest airlines.

TIll Newark airport : Delta, American airlines, United och Southwest airlines.

Till John F. Kennedy airport: jetBlue airways, Delta och American airlines.

 

Information om avgångsterminalerna

 

Chicago O´Hare International airport

Små butiker, tidningskiosker och mycket mer. Bra presentidéer finns överallt att få på Chicagos flygplats. Dessutom finns det många restauranger och kaféer med lokal och internationell mat. Det finns även ett yogarum, flera spa och en urban trädgård där du kan slappna av innan din resa.

Gratis wifi finns tillgänglig på hela flygplatsen för dig som är beredd att ibland bli avbruten av reklam. Vill du ha reklamfritt kan du köpa det.

För affärsresenären finns det mötesrum och ett flertal lounger där du kan arbeta eller koppla av innan resan.

 

Information ankomstterminalerna i New York

 

La Guardia Airport

Flygplaten ligger belägen i stadsdelen Queens i New York och driver främst inrikesflygservice. Flygplatsen har en så kallad Ground Transportation Desk där du kan få mer information när du landar.

NYC airporter Bus avgår cirka var 30:e minut in till centrum och kostar 13 dollar. Det finns även en Express Shuttle USA för samma pris.

New Yorks tunnelbana går också mellan flygplatsen och centrum. Den kostar 2 dollar. Det finns även lokala bussar in till Manhattan.

Det finns också gott om taxibilar utanför flygplatsen. En bilresa in till centrum tar mellan 20-40 minuter beroende på trafiken och kostar mellan 16-26 pund. Även avgifter för vägtullar kan tillkomma. Taxichaufförerna tar enbart emot kontanter och förväntar sig dricks.

 

John F. Kennedy International Airport

När du flyger till JFK airport från Europa hamnar du vanligtvis på terminal 4 som är den internationella terminalen, men beroende på flygbolag kan du även landa vid de andra terminalerna.

Det finns många olika sätt att ta sig från JFK till New Yorks centrum. De flesta sätt involverar att använda sig av AirTrain, som tar dig stationerna Jamaica Station och Howard Beach Station varifrån du kan ta tunnelbanan, tåg och bussar hela vägen in till city eller vart du vill i New York. Det finns även bussar och taxi som tar dig direkt till centrum.

 

Newark Liberty International Airport

Newark Liberty har tre terminaler: A, B och C.

Från Newark Airport kan du ta AirTrain till New Jersey transittågmot Newark och New York City. Du kan även åka Newark Airport Express Bus direkt till New Yorks centrum. De går var 15:e minut eller 30:e minut och stannar i New York vid hållplatserna Grand Central Station, Bryant Park, Port Authority Bus Terminal.

Det finns även möjlighet att ta en taxi.

 

Praktisk information

Det är nu obligatoriskt för alla som reser till USA att förutom pass ha ett elektroniskt inresetillstånd innan de påbörjar sin resa via programmet ESTA. Detta även om du enbart mellanlandar i USA. Du kan läsa mer om detta på ESTA:s hemsida.

Generellt rekommenderas att du är 90-120 minuter innan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

 

Vad du kan förvänta dig i New York

Staden bjuder på ett varierat klimat med fyra tydliga årstider, som påminner om syd- eller mellansvenska förhållanden. Ungefär som vädret i Stockholm, men med extremt varma och fuktiga sommarmånader.

Att äta ute är inte så billigt i New York, en trerättersmiddag går på tusenlappen och en kaffe ligger på runt femtio kronor. Allt detta varierar dock beroende på stadsdel, Brooklyn är billigare än Manhattan. I turistområdena är det dessutom oftast lite dyrare, så vill du hitta något billigare ställe att äta på är det värt att försöka hitta dit New York borna själva brukar gå. Mat i affärerna är dock billigare än i Sverige. Även elektronik och märkeskläder.

Att åka taxi i New York är förhållandevis billigt, men kan ta tid om det är mycket trafik. Ska du långa sträckor är tunnelbanan att föredra. Starttaxan är 3 dollar, därefter räknas priset per tid och inte kilometer. Det gör att taxiresan blir dyrare i rusningstrafik eftersom det tar längre tid att ta sig fram.

Tidsskillnad mellan Sverige och New York: -6 timme.

Tidskillnad mellan Chicago och New York: + 1 timme.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.