Karta

Royal Air Maroc

Marockos största flygbolag Royal Air Maroc grundades 1957 och har sin bas på flygplatsen Casablanca-Anfa. Royal Air Maroc är ett statligt ägt flygbolag med drygt 5000 anställda och en flygplansflotta bestående av 43 plan. Flygbolaget har sin bas på Aéroport Mohammed och erbjuder reguljärflyg till mer än 80 destinationer i Europa, Afrika, Asien och Nordamerika. I Sverige har Royal Air Maroc flygningar från Stockholm Arlanda. Royal Air Maroc samarbetar med ett flertal flygbolag, däribland Air France, Turkish Airlines och Ethiad Airways. 

Varför flyga med Royal Air Maroc?

Så checkar du in

Resande med Royal Air Maroc checkar in via bemannade incheckningsdiskar på flygplatsen. De passagerare som flyger i Business Class hänvisas till särskilda diskar med prioriterad boarding. Check in stänger 45 eller 50 minuter innan avgång.

Bagage och avgifter

Ett handbagage på max 10 kilo får tas med i kabinen. Den tillåtna mängden och vikten på incheckat bagage varierar beroende på destination och biljettklass men varje vuxen passagerare får lov att checka in ett eller två bagage utan extra kostnad. Det är möjligt att checka in extra bagage mot en avgift.

Bokningsavgifter

En extra administrativ bokningsavgift tillkommer och varierar beroende på avreseort och bokningssätt. Vid bokning online är avgiften 5 Euro, via telefon mellan 10 och 70 Euro och vid bokning genom resebyrå tillkommer 25 Euro i avgift.

Förfriskningar ombord

Royal Air Maroc serverar en måltid på samtliga flyg som är över två och en halv timme långa. Lunchen eller middagen består av en förrätt, en gourmetsallad och en varmrätt. Ett utbud av ost, bakelser och färsk frukt erbjuds passagerarna. I Business Class serveras en aperitif samt två måltider och ett urval marockanska och franska viner. Det är möjligt att beställa specialkost, vilket ska göras i förväg.

Punktlighet

75 procent av Royal Air Marocs flygningar var i tid enligt statistik från FlightStats. Uppgiften baseras på 3311 flygobservationer.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.