Karta

Flyg till USA

Flyg till USA

New York, Miami, Los Angeles och San Francisco. Det är bara några måsten i det stora landet i väst. USA:s enorma yta rymmer allt du kan önska dig; från hisnande natur och spännande regionala kök till oändliga shoppingmöjligheter och sol & bad. Gör en klassiker och bila från kust till kust eller satsa ett par intensiva dagar på att utforska en drömstad åt gången. Flyg till USA när som helst under året och du hittar alltid det klimat du önskar dig; värme året runt i södra Florida och på Hawaii, Medelhavsklimat längs med Kaliforniens kust och rejäla vintrar i New York.

Visum

Svenska medborgare behöver inget visum för att resa till USA, däremot behövs ett inresetillstånd (ESTA). Inresetillståndet ansöker man om här: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Säsong

USA:s stora geografiska yta innefattar de flesta klimattyper och landet har därför ett mycket varierande klimat.

Ta sig runt

Landet trafikeras av flera flygbolag och flygtrafiken är tät. Kollektivtrafiken är väl utbyggd. USA har också en väl utbyggd järnväg.

Öppettider

Affärer håller normalt öppet mån-lör 09.00-22.00 och söndagar 11.00-19.00. Stormarknader och större köpcentrum har generösare öppettider.

Dricks

I USA förväntas det att du lämnar dricks. Räkna med en dollar per beställning i bar, 20 procent av priset till taxichaufförer och 20 procent på notan på restauranger. Hotellpersonal förväntar sig en dollar per dag för städning eller när du till exempel får hjälp med väskan upp på rummet.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

Sveriges ambassad

2900 K Street, N.W.

Washington

Tel: +1 202 467 2600

Sevärdheter (topp 5)

1. Times Square, New York

Med sina 39 200 000 besökare om året är Times Square världens mest besökta turistattraktion.

2. Central Park

En av världens mest berömda stadsparker ligger i New York och är en perfekt plats för både picknick, sport och promenader.

3. Niagara Falls

De mäktiga vattenfallen tillhör både USA och Kanada och är ett populärt besöksmål inte minst bland nygifta par som vill ta ett bröllopsfoto här.

4. Las Vegas Strip

Den nästa sju kilometer långa delen av gatan Las Vegas Boulevard är fylld med kasinon, hotell och otaliga neonljus.

5. Disney World’s Magic Kingdom

I Orlando, Florida, ligger världens största nöjesfält som årligen lockar hisnande 17 miljoner besökare.

Snabb fakta

Invånare

Drygt 315 miljoner

Valuta

USD

Landsnummer

1

Religion

USA är officiellt en sekulär stat. Majoriteten av invånarna är dock kristna.

Tidsskillnad

UTC –5 till UTC –10

Officiellt språk

Engelska 

Resor till USA

Visste du att du på Skyscanner även kan söka efter och jämföra hotell och därmed sätta ihop din egen resa till USA? Vår hotell-sökmotor är gratis att använda och hjälper dig att hitta ett hotell i USA som passar just dig. Skyscanner gör bokningen av resor till USA både snabb och billig.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.