Karta

Flyg till Kanada

Flyg till Kanada

Skidåkning, nationalparker eller storstadspuls; i Kanada finns upplevelser för alla. Landets oändligt skiftande natur bjuder på allt från berg till vattenfall och stränder. I Kanada råder ingen brist på utomhusaktiviteter att sysselsätta sig med under större delen av året. Upplev vildmarken och se björnar, valar och älgar i sin naturliga miljö eller varför inte tillbringa några dagar i coola Vancouver som är känd för sina  restauranger och sin härliga stadspark. Besök Toronto, staden där det talas över 140 språk, och utforska de spännande kvarteren och kulturutbudet eller ta dig till British Columbia och låt dig hänföras av den dramatiska kustlinjen och de rika skogarna.

Visum

Visum behövs ej. Giltigt pass och returbiljett ska kunna visas upp.

Säsong

Året runt. Många besöker Kanada under vintermånaderna för att åka skidor. Sommarmånaderna lockar också många besökare då vädret är fint och många evenemang och utomhusaktiviteter anordnas.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken i Kanada fungerar mycket bra och är ett smidigt och prisvärt alternativ. Många som besöker Kanada väljer dock att hyra bil. Landets vägar är i gott skick och trafiksäkerheten är god. Tänk dock på att trafikförhållandena kan vara besvärliga under vintermånaderna och att de nordligaste delarna av landet är beroende av flygförbindelser.

Dricks

Man förväntas lägga 10 procent på restaurangnotor och 15 procent på taxinotor.

 

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

 

Sveriges ambassad

377 Dalhousie Street, Suite 305

Ottawa

Tel: +1 613 244-8200

 

Sevärdheter (topp 5)   

1. Banff National Park

Kanadas äldsta nationalpark är känd för bland annat den bildsköna sjön Moraine Lake. Parken är också ett världsarvsområde.

2. Niagarafallen

De magnifika vattenfallen ligger på gränsen mellan Ontario i Kanada och USA och är en attraktion som lockar miljontals besökare varje år.

3. Stanley Park

Vancouvers största stadspark är hela 405 hektar stor och ett populärt rekreationsområde bland stadsborna.

4. Whistler Blackcomb

En av världens populäraste skidorter belägen 125 kilometer norr om Vancouver.

5.      Old Quebec

Ett historiskt område i Quebeck med vackra gamla hus och slottet Frontenac. Old Quebec är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv.

 

 

Snabb fakta

 

Invånare

Cirka 34 miljoner

Valuta

Kanadensisk dollar (CAD)

Landsnummer

1

Religion

Majoriteten kristna

Tidsskillnad

UTC-3,5 till -8

Officiellt språk

Engelska och franska

Resor till Kanada

När du har bokat ditt flyg, kan du även hitta ditt hotell via Skyscanners hemsida och på så sätt sätta ihop din egen resa till Kanada. Det är bara att gå till vår hotell-sökmotor för att hitta hotell i Kanada och jämföra priser. Utbudet är stort och inga extra avgifter tillkommer när du söker och bokar resor till Kanada via Skyscanner.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.