Karta

Flyg till Montréal

Kanadas näst största stad är en spännande destination känd för sin öppenhet, europeiska atmosfär och rika historia. Montreal, som också kallas för ”Kanadas svar på Paris”, är en utmärkt destination för kulturfantasten. Här anordnas ett stort antal festivaler året runt och det finns mängder med museer att besöka. Montreal är trots sitt utbud och storlek en prisvärd storstad med många butiker och restauranger för alla smaker och plånböcker. Staden är i det närmaste ett kulinariskt mecka och har rankats tvåa i Nordamerika, före New York, som matdestination. Staden har flera bra matmarknader där man kan fynda lokala delikatesser. Det råder ingen brist på uteställen i Montreal och staden är känd för sitt stora utbud av gaybarer. Flyg till Montreal och upplev en livlig stad med en avslappnad atmosfär.

Allmänt om att resa till Montreal

Visum

Visum behövs ej. Giltigt pass och returbiljett ska kunna visas upp. Du måste däremot ansöka om ett elektroniskt resegodkännande, Electronic Travel Authorization (eTA) innan avresa.

Säsong

Året runt. Sommarmånaderna lockar många besökare till Montreal och då gäller det att boka hotell i god tid.

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig runt i Montreal. Stora delar av staden kan enkelt utforskas till fots, här finns ett nätverk av trottoarer på sammanlagt 30 kilometer. Montrealborna är hängivna cyklister och staden har hela 350 kilometer cykelbanor. Stadens tunnelbana är ett annat smidigt alternativ att ta sig runt med, den är dock stängd nattetid. Det finns gott om taxibilar i Montreal.

Dricks

Man förväntas lägga 10 procent extra på restaurangnotor och 15 procent på taxinotor.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 911

Sveriges ambassad

377 Dalhousie Street, Suite 305

Ottawa

Tel: +1 613 244-8200

Sevärdheter i Montreal (topp 5)

1. Montreal Biosphere

Det finns gott om bra museer i Montreal, men denna är förmodligen den häftigaste av dem alla. Montreal Biosphere ligger på Saint Helen´s Island och är inriktat på miljö och interaktiva utställningar i ämnet.

2. Notre-Dame Basilica

Denna mäktiga katedral från 1829 är känd för sina otroliga målade fönster och rika inredning.

3. Atwater Market

En enorm matmarknad. Här kan du köpa lokala läckerheter av hög kvalitét, exempelvis vin, fisk och ostar. Marknaden öppnade upp redan 1933.

4. Centaur Theatre

En av de bästa teatrarna i Kanada. Centaur Theatre ligger vackert inhyst i den historiska Old Stock Exchange Building i gamla Montreal.

5. Habitat 67

Ett världskänt bostadskomplex från 1967. Habitat 67 räknas till ett av landets viktigaste byggen.

Fakta om Montreal

Invånare: Cirka 3,7 miljoner i storstadsområdet.

Valuta: Kanadensisk dollar (CAD)

Landsnummer: 1

Religion: Majoriteten kristna

Tidsskillnad: UTC-5

Officiellt språk: Engelska och franska

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Montréal

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.