Karta

Flyg till Calgary

Calgary - välkommen till Calgary i provinsen Alberta i Kanada. Känt för fantastiska förhållanden för vintersport och med ett naturscenario som är minst lika förtrollande på sommaren - välkomnar Calgary dig att uppleva och upptäcka. 

Allmänt om att resa till Calgary

Visum

Svenska medborgare som besöker Kanada som turist behöver inte visum.

Säsong

Om du besöker Calgary för att njuta av snö och vintersport bör du sikta in dig på perioden november till mars som oftast bjuder på utmärkta förhållanden. Är du ute efter stadens festivaler och event rekommenderas ett besök under sommaren, juni till augusti, då de flesta evenemang går av stapeln.

Ta sig runt

I Calgary tar du dig effektivt och billigt runt med den lokala kollektivtrafiken. Här finns både buss och spårväg i ett nätverk som täcker staden. 

Öppettider

Butikerna har öppet måndag till lördag kl. 10.00-19.00 och 10.00-16.00 medan större gallerior och livsmedelsbutiker även har öppet söndagar.

Dricks

Dricks förväntas, precis som i USA, som ett påslag på restaurangnotan. Ditt påslag bör ligga i intervallet 15-20%. Även hotellets städpersonal och portier får dricks i Kanada.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 911

Svenska konsulatet i Calgary, Casgrain Bankers Court, 15th floor 850, 2nd Street SW, telefon (+1) (403) 268 6899

Sevärdheter i Calgary

1. Rodeo. I Calgary bor en cowboy i varje hjärta. Passa på att ta del av kulturen och historien på någon av de veckolånga rodeofestivaler som erbjuds under sommaren. Här kan du verkligen uppleva Vilda Västern genom genuina rodeon, shower, tävlingar och parader.

2. Utomhus. Calgary frestar med utomhusäventyr året runt. Är du en riktig upptäckare, vandrare, ryttare, våghals eller bara ute efter magnifika scenarion - du kommer inte att bli besviken här. Du kan hyra bil och köra High Way 93/ Icefields Parkway för en utsikt som kommer att få dig att tappa andan. Eller ta med familjen på en promenad med snöskor - som att gå på moln.

3. Dinosaurierna var här just före dig. Och spåren finns kvar. Här i Dinosaur Provincial Park kan du verkligen lära känna dem i det som var deras rätta miljö. I detta unika landskap finns rikligt med fossil och lämningar och de många aktiviteter som erbjuds gör lärandet lekfullt för hela familjen. Är ni riktigt äventyrliga passar ni på att campa här i parken.

4. Calgary Tower. 1228 meter upp i luften och 360 grader obruten utsikt. Här kan du både shoppa och äta men framförallt njuta av en helt makalös utsikt. Du lägger bokstavligen Calgary för dina fötter om du vågar kika ner igenom glasgolvet.

5. Heritage Park Historical Village. Ett levande historiskt museum över en tid som flytt och vad den lämnat efter sig till oss. En perfekt mix av fakta, upptäckter och äventyr. Här finns tåg drivet av ånglok, en hjulångare, hästdragna vagnar och så mycket mer. Medan du njuter av atmosfären, ser, smakar, lyssnar och doftar på alla parkens erbjudanden förflyttas du med alla sinnen tillbaka till Kanadas Vilda Västern med alla dess utmaningar och möjligheter. 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Calgary

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.