Karta

Flyg till Vancouver

Aktuell information i december 2016

Så hittar du billiga flyg till Vancouver

Letar du efter billiga flyg till Vancouver? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Vancouver helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet åt dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Bästa tiden att boka flyg till Vancouver

Om du vet när du vill åka till Vancouvers flygplats så kan du använda dig av Skyscanners prisagent. En gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg så att du kan få det bästa och billigaste erbjudandet.

Varje gång priset på flygbiljetten som du är intresserad av förändras meddelar vi dig detta genom ett mejl.

Flygbolag som flyger till Vancouver

För tillfället finns det tyvärr inte några direktflyg till Vancouvers flygplats från Sverige, men både från Stockholm Arlanda flygplats, Göteborg Landvatter flygplats, Lindköping, Karlstad, Norrköping och Jönköping finns det flera flygbolag som har flygningar till Vancouver med en eller flera mellanlandningar. Bland annat bolagen Lufthansa, KLM, Swiss, Condor, Air France, British Airways, United, Air China, Delta, Icelandair och Air Canada.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Vancouver.

Ta dig till och från flygplatsen

Vancouvers internationella flygplats ligger 16 kilometer från Vancouvers centrum. De finns både taxibilar och en flygbuss som tar dig in till centrum på cirka en halvtimme. Dessutom kan du hyra bil på flygplatsen.

Här kan du jämföra priser bland de olika biluthyrningsbolagen på plats.

Det kan du förvänta dig på Vancouvers flygplats

Det finns tre terminaler. Utrikes- och inrikesterminalerna är anslutna via en täckt korridor. Det finns också en separat ‘Södra terminalen’ som endast används av mindre regionala flygbolag som flyger till destinationer inom British Columbia.

På flygplatsen finns även gott om restauranger, barer, kaféer och butiker. Dessutom flera lounger där du bland annat har tillgång till fri wifi.

Vädret i Vancouver

Vancouver har ganska milda vintrar med lite snö. Den kalla vinden som blåser från Arktis över resten av Kanada når inte Vancouver på grund av Rocky Mountains som stoppar den. Vintrarna är istället dimmiga och blöta. Somrarna är varma och soliga.

Bästa tiden att resa till Vancouver

För skidåkning januari till mars. Annars är den bästa tiden rent vädermässigt från juli till september.

Saker att se och göra i Vancouver

Vancouver är största orten i västra Kanada med drygt två miljoner invånare. Befolkningen är blandad - majoriteten har ej engelska som förstaspråk. Staden kallas ibland "Hollywood North" då den efter Los Angeles och New York är Nordamerikas främsta filmstad med mängder av produktionsbolag.

Havet och bergen formar en vidunderlig bakgrund runt om stadens skyline. I Vancouver kan man faktiskt spela golf, surfa och åka skidor, allt på samma dag.

Ett annat måste är Gastown, gamla stan. Här trängs trendiga inredningsbutiker med spännande restauranger och nattklubbar.

Hotell i Vancouver

Hitta hotell i Vancouver

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Vancouver

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.