Karta

Flyg till Österrike

Österrike har ett späckat utbud av aktiviteter för att sysselsätta besökare året om. Landet erbjuder skidåkning i världsklass, vackra nationalparker och mäktig natur men också ett kulturutbud som slår de flesta konkurrenter. Operan i Wien anses vara en av de allra bästa och den Spanska ridskolan är känd för sina perfekta uppvisningar. Flyg till Österrike och upplev en huvudstad som en gång var Europas politiska centrum. Strosa runt bland imponerande palats, beundra de fina gamla byggnaderna och glöm inte att prova på någon av Österrikes kulinariska måsten så som Wienerschnitzeln och Sachertårtan. Det var för övrigt i Wien som den europeiska cafékulturen utvecklades.

Visum

Nej. Ett giltigt pass eller nationellt id-kort ska kunna visas upp.

Säsong

Vintrarna är kalla och snörika och somrarna skiftande. Under vintermånaderna lockas många vintersportsentusiaster till Österrike men också de som vill uppleva de vackert smyckade städerna under julhelgen. Sommaren lockar också många besökare som vill utforska städerna och de natursköna omgivningarna.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken i Österrike är väl utbyggd. Du kan ta dig runt med både tåg och buss men även båtar och linbanor. Det finns gott om taxibilar i Österrike.

Öppettider

De flesta affärer har öppet vardagar mellan klockan 08.00-16.00. Stormarknader och shoppingcentrum håller öppet till 19.30 på vardagar och 17.00 på lördagar. På söndagar har många affärer stängt.

Dricks

Fem procent extra på restaurangnotan och taxiresan förväntas.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Sveriges ambassad

Obere Donaustrasse 49-51

1020 Wien

Tel: +43 1 21 75 30

Sevärdheter (topp 5)    

1. Schönbrunn

Huvudstaden Wiens mest kända sevärdhet är detta enorma slott från 1699 i rokokostil. I slottsparken finns världens äldsta fortfarande verksamma djurpark från 1752.

2. Stefansdomen

Den gotiska kyrkan i Wien har 23 kyrkklockor, 18 altare och är 107 meter hög. De två tornen vid ingången är rester av en kyrka som byggdes år 1230 på samma plats.

3. Wiener Staatsoper

Wiens statsopera är ett måste för den som besöker huvudstaden. Operan anses vara en av de bästa i världen.

4. Kunsthistorisches Museum

Kolla in en av världens största samlingar av äldre konst. Här hittar du målningar av bland annat Caravaggio och Vincent van Gogh.

5. Spanska ridskolan

Tusentals människor besöker den spanska ridskolan som är känd för sina vita lipizzanerhästar och föreställningar i klassisk ridkonst. Föreställningar hålls två gånger om dagen.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 8,5 miljoner

Valuta

euro (EUR)

Landsnummer

43

Religion

Majoriteten tillhör den katolska kyrkan.

Tidsskillnad

UTC+1

Officiellt språk

Tyska 

Resor till Österrike

Jämför och boka även ditt hotell via Skyscanner och sätt på så sätt ihop din egen resa till Österrike. Vår hotelljämförelse inkluderar tusentals olika hotell och du kan välja mellan både budgetalternativ och lite lyxigare boenden. Att använda Skyscanner vid bokning av resor till Österrike är helt gratis och innebär att du kan vara helt flexibel med dina val.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.