Karta

Flyg till Wien

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Wien

Letar du efter billiga flyg till Wien? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste och bästa flygbiljetterna helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig. 

Flygplatser som har direktflyg till Wien från Sverige

Arlanda flygplats och Bromma flygplats i Stockholm. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn.

Flygbolag som flyger till Wien från Sverige

Austrian Airlines, Ethiopian airlines och FlyNiki har direktflyg från Arlanda flygplats. Finnair direkt från både Bromma och Arlanda flygplats.

Därtill har bland annat bolagen Air Berlin, SAS, Lufthansa, Eurowings, Hainan airlines, Swiss, Aeroflot, KLM, Air France, Air Baltic, Brussel airlines, British Airways, Iberia, SunExpress, Turkish Airlines, Adria, Norwegian och Belavia flyg med en mellanlandning. Från Köpenhamn kan du flyga direkt till Wien med Austrian Airlines.

Här kan du se vilka bolag som flyger det datumet just du vill åka.

Flygplatser

Wiens internationella flygplats ligger 20 kilometer från centrum. Det finns ett flygtåg CAT som tar cirka 16 minuter till innerstan och som går varje halvtimme från flygplatsen.

Det finns även flygbussar som tar cirka 20 minuter och som går varje halvtimme. Bussresan tar cirka 30 minuter. Om du har ett så kallat ”Vienna Card” får du rabatt på priset. Det finns även gott om taxibilar utanför ankomstterminalen.

Bästa tiden att resa till Wien

Hit kan man resa hela året. Klimatmässigt är vår och höst bäst, då det är lagom varmt. Kulturutbudet är alldeles fantastiskt året runt, men framförallt runt jul och nyår då konserter, baler och julmarknader avlöser varandra.

Så är vädret i Wien

Österrike har ett inlandsklimat. Det betyder att vintrarna är kalla och somrarna rätt så heta. På våren och hösten är det riktigt behagligt väder och inte så mycket regn.

Saker att se och göra i Wien

Alla kända tonsättare verkar någon gång i livet ha bott just i Wien. Överallt finns skyltar på husväggarna som visar var de bott. Den som är förtjust i musik har verligen kommit till rätt plats. Men var ute i god tid för att boka biljetter på både Staatsoper och Volksoper.

Självklart ska man även gå på kafé. Sachertårtan har bakats enligt hemligt recept sedan 1832 och bör absolut avnjutas i lyxig miljö. Annars kan du bland annat se psykoanalytikerns faders hem här i Wien. Freud föddes i nuvarande Tjeckien men flyttade till Wien 1891. Bostaden med mottagningen i Wien finns bevarad med en del originalmöbler, samlingar och foton.

Läs mer

10 absoluta måsten i Wien

Hotell i Wien

Hitta billiga hotell i Wien

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Wien

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.