Karta

Flyg till Salzburg

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Salzburg

Letar du efter billiga flyg från Sverige till Salzburg? Då kan Skyscanner vara till din hjälp! Med vår söktjänst behöver du endast välja din destination och datum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de billigaste alternativen. Prova vårt sökverktyg Hel Månad för att se vilka dagar du kan flyga billigast på. 

Bästa tiden att boka ett flyg till Salzburg

När är det bäst att boka ett flyg till Salzburg? Titta gärna närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka för att se hur långt i förväg du bör boka för att få bästa pris. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst.

Flygbolag flyger till Salzburgs flygplats från Sverige

Norwegian Air Berlin Lufthansa British Airways KLM SAS Finnair Austrian Airlines Klicka här för en lista över samtliga flygbolag som flyger till Salzburg från Sverige.

Till och från Salzburgs flygplats

Salzburgs flygplats ligger knappt tre kilometer från centrala Salzburg. Det finns ett flertal hyrbilsföretag på Salzburg flygplats: Megadrive Autovermietung, Europcar, Buchbinder, Avis/Budget, Sunny Cars, Sixt och Hertz. Samtliga utom Sunny Cars har sina kontor på gatuplan i flervåningsgaraget. Flygplatsen har goda bussförbindelser till tågstationen i Salzburg ("Hauptbahnhof") och de centrala delarna av staden; bussar avgår med 10-20 minuters intervaller. Det finns även goda bussförbindelser till orter som Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall och Wals. Taxiparkeringen finns framför terminalbyggnaden.

På Salzburgs flygplats

Salzburgs flygplats är en välutbyggd flygplats med all nödvändig service. Här finns gratis WiFi, en bank (Salzburger Sparkasse Bank) där du bland annat kan växla pengar, butik och flera matställen däribland Hangar-7 som är känd för sitt exeptionella matutbud och avant-garde arkitektur.

Bästa tiden att besöka Salzburg

Salzburg lockar besökare året runt. Besökstopparna är juli och augusti då Salzburgfestivalen äger rum och december då de populära julmarknaderna pågår.

Vädret i Salzburg

Salzburg har varma somrar med temperaturer på upp till 40 grader och riktigt kalla vintrar med temperaturer på minus 20. Regn är vanligt året runt.

Se och göra i Salzburg

Salzburg är känd för sin barockarkitektur och rika historia, men också som den stad som är utgångspunkten för vintersportentusiaster på väg till Alperna. Både Salzburg och dess närområde bjuder på en rad sevärdheter där den kanske mest kända är Slottet Hellbrunn och dess trädgårdar. Salzburg Zoo, som ligger söder om Salzburg, är ett annat populärt besöksmål med över 1200 djur. I Salzburg hittar du även Mozarts födelsehus på Getreidegasse 9som är ett välbesökt museum. Salzburgkatedralen från 1600-talet och stadens gamla stadskärna är två andra måsten.

Mer information

Hitta hotell i Salzburg.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Salzburg

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.