Karta

Flyg till Graz

Österrikes näst största stad Graz är en känd studentstad med flera universitet och ett livligt nattliv. Här finns en fantastisk gammal stadskärna, en vibrerande kultur- och konstscen och inte minst spännande arkitektur med både barockpalats och trädgårdar i renässansstil. Graz är uppsatt på Unescos lista över världsarv och har också varit utnämnd till Europeisk kulturhuvudstad 2003. Graz har även fått titlarna ”City of Culinary Delights 2008” och ”City of Design 2011”. Staden har en mängd spännande museer, vad sägs om ett besök på Kriminalmuseet eller Tramway Museum där du kan titta på spårvagnar från 1800-talet? Flyg till Graz och upplev en mysig stad som du kan strosa runt i i timmar. Graz närområde bjuder också på en rad intressanta utflyktsmål, däribland underjordiska grottor, vinodlingar och gamla fort.

Visum

Behövs inte för svenska medborgare. Ett giltigt pass eller nationellt id-kort ska kunna visas upp.

Säsong

Vintrarna är kalla och snörika och somrarna skiftande. Graz lockar besökare året om.

Ta sig runt

Graz har en väl utvecklad kollektivtrafik med både bussar och spårvagnar. Från Graz kan man enkelt ta sig med tåg till de flesta Österrikiska storstäder men också närliggande länder så som Kroatien, Ungern och Slovenien. Stadens flygplats ligger drygt en mil söder om staden och har en tågstation med förbindelser in till centrum.

Öppettider

De flesta affärer har öppet vardagar mellan klockan 08.00-16.00. Stormarknader och shoppingcentrum håller öppet till 19.30 på vardagar och 17.00 på lördagar. På söndagar har många affärer stängt.

Dricks

Fem procent extra på restaurangnotan och taxiresan förväntas.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Sveriges ambassad: Obere Donaustrasse 49-51, 1020 Wien

Tel: +43 1 21 75 30

Sevärdheter (topp 5)

1. Gamla stan

Den Gamla stan i Graz består av över 1000 byggnader och är fylld med spännande sevärdheter. Här finns bland annat Rathaus (Stadshuset), kullen Schloßberg som är känd för sin fina utsikt över staden och klocktornet Uhrturm som är en symbol för Graz.

2. Schloss Eggenberg

Ett barockpalats som räknas till en av Österrikes mest värdefulla kulturella tillgångar. Palatset, som började byggas på 1460-talet, är beläget på en höjd av 381 meter.

3. Ruine Gösting

I stadens nordvästra del hittar man denna kulle med slottsruiner. Det är från Ruine Gösting som man får den bästa utsikten över Graz.

4. Lurgrotte

Österrikes största grottsystem ligger drygt 20 kilometer norr om Grazt och är ett utmärkt utflyktsmål. Lurgrotte är cirka fem kilometer långt.

5. Thermenregion

Ett område känt för sina vackra vinodlingar och många spaanläggningar med varma källor.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 300 000

Valuta: Euro (EUR)

Landsnummer: 43

Religion: Majoriteten tillhör den katolska kyrkan.

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Tyska

Hotell i Graz

Hitta billiga hotell i Graz

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Graz

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Graz: Graz.
Delta, KLM Cityhopper, KLM, Singapore Airlines, Eurowings Europe, Kenya Airways, eurowings och Corendon Airlines flyger alla direkt till Graz.
Den billigaste månaden att flyga till Graz är augusti.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.