Karta

Corsair

Corsair grundades 1981 och är specialiserade på långdistansflygningar. Varje år reser ungefär 1,3 miljoner passagerare till olika destinationer jorden runt med Corsairs flyg. Flygbolaget tillhör nämligen en av världens ledande turistgrupper TUI Travvel PLC, som verkar i över 180 länder världen över.

Corsairs bas är i Paris och därifrån har man flera flyg i veckan till bland annat Senegal, Kanada, Mauritius och flera olika platser i Västindien. Under de senaste åren har flygbolaget jobbat mycket med att rusta upp sin flotta med exempelvis innovativa underhållningssystem och pekskärmar för varje passagerare ombord. Dessutom satsar men allt mer på ett hållbart miljötänk, både när det gäller återvinning ombord och utsläpp av bränsle.  

Varför flyga med Corsair?

Så checkar du in

Med Corsair kan du välja att checka in online via en dator eller med hjälp av din mobiltelefon. Du kan självklart också checka in på traditionellt vis på flygplatsen. Incheckning online och via mobil kan göras från och med 48 timmar och fram till två timmar innan avresa och du kan välja att antingen skriva ut dit boardingkort eller att spara det på mobilen. När du checkar in kan du även få boardingkortet för returresan, ifall den är inom 48 timmar. Ifall du väljer att checka in med mobilen kan det vara bra att veta att säkerhetspersonalen på vissa flygplatser kräver att boardingkortet på din mobil är i A4-format. Reser du med enbart handbagage och har checkat in online kan du, väl framme på flygplatsen, bara att gå direkt till säkerhetskontrollen. Har du bagage och är färdig incheckad kan du innan incheckningsdiskarna stänger lämna in dina väskorna vid drop off-disken.

Bagage och avgifter

För allas säkerhet och bekvämlighet tillåter Corsair enbart ett handbagage per person ombord (max storlek 55 cm x 40 cm x 20 cm), samt eventuella assesoarer som laptop/handväska, portfölj och rock utan extra kostnad. Kabinväskan får högst väga 10 kg. Reglerna för incheckat bagage skiljer sig åt beroende på vart du ska resa och i vilken klass. Till alla destinationer, förutom Afrika, kan du checka in gratis en väska på 23 kilo om du flyger i den så kallade Horizon Class och två väskor på 32 kg vardera om du flyger i Grand Large Class. Du kan även självklart ta med dig sportsutrustning gratis så länge som den inte överskrider den tillåtna bagagestorleken. Ska du flyga till Afrika bör du kolla upp med flygbolaget vilka bagageregler som gäller till och från de olika flygplatserna.

Platser

Corsair låter sina passagerare boka och välja plats ombord i mån av plats, senast 48 timmar innan avgång. Köper du tjänsten Seat + får du välja bland platser i främre delen av flyget, platserna bredvid nödutgångarna som har mer rum för benen och platser i en lugnare och mer bekväm del av flyget. Priset varierar beroende på vart du ska åka och var du vill sitta. Reservationen görs när du checkar in online eller genom att kontakta försäljningsstället eller bolagets callcenter.

Förfriskningar ombord

Corsair erbjuder alla passagerare, även på de kortaste flygningarna, ett utbud av förfriskningar. På flygningar, längre än fyra timmar, ingår utan extra kostnad ett mål varm mat, som serveras med alkoholfria drycker, ett glas vin eller en öl. För att alla ska kunna äta vad som erbjuds finns sex olika specialmenyer; vegatariskt, kosher, hindu, fisk, socker-fritt för diabetiker och salt-fri kost. För barn, 2-11 år, erbjuds en alldeles egen barnmeny med varm mat, en müsli-bar, torkad frukt, vatten eller mjölk. Föräldrar som reser med riktigt små barn, 0-2 år, får ett baby-paket med vatten, babymat, en filt och en mössa. På vissa rutter serveras dessutom olika menyer av gourmetmat för dem som flyger Horizon Class.

Bokningsavgifter

En serviceavgift läggs på vissa bokningar. För mer information kontakta bolaget, eftersom priserna varierar beroende på varifrån du flyger och till vilken destination.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.