Karta

Flyg till Antalya

Antalya är den turkiska rivierans pärla, en spännande storstad och ett badparadis på samma gång. Kusten är fylld av ljuvliga stränder som passar alla smaker och längs kustremsan ligger mängder av högklassiga hotell och restauranger. Den som vill ta en paus från strandlivet kan se fram emot utflykter till flera tusen år gamla ruiner och unika naturfenomen.

Visum

Behövs inte för svenska medborgare (vid kortare vistelse än 3 månader).

Säsong

I april och början av maj är kvällarna fortfarande lite svala, det kan även förekomma en och annan regnskur. Från mitten av maj är vädret som en härlig svensk sommar. Därefter är det varmt och du ser sällan något annat väder än klarblå himmel och sol fram till mitten av september.

Ta sig runt

Det finns stadsbussar, mini-bussar, taxi och även en spårvagnslinje i Antalya. Tänk på att en taxiresa kan vara dubbelt så dyr på natten som på dagtid, så gör upp om priset på förhand.

Öppettider

Bankerna har i regel öppet vardagar 08.30-12.00. I turistområden även 13.30-17.00, bankomater finns det gott om. Affärerna har öppet månd-lörd 09.30-13.00, 14.00-19.00. Undantag förekommer.

Dricks

Dricks kan man ge om man känner sig riktigt nöjd med maten. Ungefär som i Sverige.

Nödnummer: 112

Det gäller polis, brandkår och ambulans.

Sevärdheter (topp 5)

Antalya museum

Ett innehållsrikt museum där besökaren kan strosa bland välbevarade romerska statyer, enorma sarkofager och fynd från teatern i Perge. I en liten monter bland ikonerna ligger ett käkben med en tand som tillhört jultomten S:t Nikolaos. Han föddes i Patara och har sin grav i Demre. Museet har dessutom en avdelning med folkdräkter och mycket vackra mattor.

Belek

Badorten Belek, längs vägen mot Alanya, har en berömd golfbana för den som vill slå några swingar. Här finns dessutom många bra hotell och restauranger.

Beskonak

En nationalpark som ligger en bit inåt landet mellan Antalya och Alanya. Här kan man beundra en vacker natur, flera intressanta ruiner och forellfarmar.

Troya Aqua & Delfinarium

Njut och ha kul på detta äventyrsbad med lekpool, vågpool, barnpool och flera olika vattenrutschbanor. Om du gillar delfiner bör du inte missa delfinariet. Här kan du se shower med delfiner och till och med simma med dessa underbara varelser!

Rixos royal spa

Slappna av med en spa-behandling på denna vackra oas där man märker av den traditionella turkiska kulturen. Här kan du besöka en avdelning som är inspirerad av "tusen och en natt" eller ta en turkisk massage. Det finns även andra behandlingar som chokladmassage, thaimassage och manikyr. Allt du behöver göra är att varva ner.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 750.000

Valuta: Turkisk lira

Landsnummer: 90

Religion: Islam

Tidsskillnad: Svensk tid + 1 timme.

Officiellt språk: Turkiska 

Hotell i Antalya

Hitta billiga hotell i Antalya

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Antalya

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Antalya: Antalya.
KLM, Singapore Airlines, Novair, Severstal Aircompany , Norwegian, Czech Airlines, Azur Air och TUI flyger alla direkt till Antalya.
Den billigaste månaden att flyga till Antalya är mars.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.